2008-03-20 14:44:46• hírek • Szatmar.ro

Leegyszerűsödik az adóbevallás folyamata

 Április elsejétől Szatmár megyében is életbe lép az interneten történő adóbevallás.

Az internetes adóbevallást már régóta használják Romániában is, azonban még nem minden megye vezette be ezt a leadási módot. Szatmár megye április elsején csatlakozik az országos hálózathoz.

 

 
Ahhoz, hogy a megyénkben működő cégek interneten keresztül adhassák le adóbevallásaikat, a minisztérium honlapján ( www.mfinante.ro ) külön felhasználónevet és kódot kell kérelmezzenek, ezzel biztosítják a bevallások pontosságát - tudtuk meg Gergely Lajostól, az Adó és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal aligazgatójától.

Az internetes adóbevallás országos szinten nem keltette föl a cégek figyelmét, még mindig nagyon kevesen választják ezt a formát. Ábrázolásképpen, Gergely Lajos aligazgató a nagyváradi példát említette. Mint mondja, Nagyváradon 15000 cég van bejegyezve, ebből 22-en kértek felhasználási nevet, és végül csupán 4-en vették igénybe a lehetőséget. Szatmárnémetiben körülbelül 8000 cég tesz le havonta adóbevallást, mivel a legtöbben az utolsó napokban juttatják el a papírokat az adóhatósághoz, így havonta ki kell várni a kígyózó sorokat. Gergely Lajos aligazgató szerint, az internetes leadás nagyban megkönnyíti majd a bevallások letételét, és ugyanolyan biztonságos akár a hagyományos leadási mód.

-Az embereket próbáljuk tájékoztatni erről az új lehetőségről, amellyel mindenkinek leegyszerűsödik a kötelezettsége. Nagyon reméljük, hogy a mi megyénk sokkal nagyobb érdeklődéssel fogadja az internetes bevallást, hiszen nem csupán kényelmes, de ugyanannyira biztonságos is- magyarázta Gergely Lajos, az Adó és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal aligazgatója.

P.A. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: