2009-11-02 17:42:05• hírek • Szatmár.ro

Lejár a határidő

2007 elején a szatmárnémeti városi tanács a volt kazánházak épületeinek koncesszióba adásáról döntött. Abban az évben 22 ilyen jellegű ingatlan állt a város rendelkezésére - soknak a sorsa mai napi változatlan: a lassú, de biztos enyészet felé haladnak.

A 22 volt fűtőház-épületből 12-őt koncesszionáltunk a legkülönfélébb célokra, tevékenységi területekre - számolt be a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor alpolgármester. "Voltak, akik használtruha-lerakatot kívántak létrehozni, mások templomot, ismét mások nyomdát, stb. Ötlet volt bőven, ám a nagy tenni akarás a szerződések aláírása után hamar alábbhagyott. A tizenkettőből négy kazánház esetében semmiféle előrelépés nem történt. Pedig az óra ketyeg, és a 18 hónapos határidő hamarosan lejár, akkor pedig kénytelenek leszünk felbontani azoknak a szerződéseit, akik nem tartották magukat a határidőkhöz" - mondta az alpolgármester.

Három kazánház a Polgármesteri Hivatal rendelkezésére áll, ebből kettőt már rehabilitáltak, az egyiket levéltárnak a Transilvania sugárúton, illetve raktárnak a 17-es Mikróban, egybe pedig a hivatal műszaki igazgatóságát kívánják költöztetni a jövőben, mely a Petru Bran utcán található.

A Humulesti sétányon található ingatlant Szociális Közszolgálat (SPAS) kívánja felújítani EU-s források igénybevételével, egy másikat pedig ingyenes használatba adtak a tanácsosok a Mozgássérültek Egyesületének, mely a Carpati II negyedben található. A Mileniului utcai kazánházat visszaadták a Római Katolikus Püspökségnek, a Corvinilor utcait pedig eladták az alatta fekvő telek tulajdonosának.

Három fűtőház szabadon maradt, hisz senki nem jelentkezett, hogy koncesszióba vegye. A 12 koncesszionált kazánház esetében a következő helyszíneken valósult meg beruházás:

- Neajlov sétány - bevásárlóközpont

- Batizi út - használtruha-lerakat, irodák

- Baladei utca - raktár, irodák

- Ion Vidu utca - raktár, irodák

- Jocului utca - építkezési anyagok boltja

- Idependentei sugárút - lerakat

Két helyszínen van előkészületben beruházás, mégpedig a Ravensburg sétányon, ahol fitness-termet valamint a Petuniei sétányon, ahol nőgyógyászati rendelő kívánnak létrehozni.

A koncessziós szerződéseket 2008 május 13-án kötötték meg, innen számítják a 18 hónapos határidőt - tette hozzá az alpolgármester.


A 22 volt fűtőház-épületből 12-őt koncesszionáltak


A tizenkettőből négy kazánház esetében semmiféle előrelépés nem történt



A Neajlov sétányon lévő kazánházból bevásárlóközpont lett



A Batizi úti volt kazánház épületét használtruha-learakattá és irodákká alakították át


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: