2013-02-05 18:30:54• hírek • Kocsis Zoltán

Leitner: soha nem volt kifogás szakértelmem iránt

Az ideiglenesen kinevezett Gheorghe Sava mandátuma pénteken jár le. Akkor találkoznak ismét a tulajdonosok és az igazgatótanács tagjai. Sajtóértesülések szerint az Apaserv új igazgatója Cristian Zaha lesz, aki jelenleg Adrian Stef megyei tanácselnök kabinetjét vezeti.

„Nyilván én is követtem el hibákat, ám semmit nem tennék másként, mint ahogy tettem", nyilatkozta kedd délután a Szatmár.ro megkeresésére Leitner János, aki nyolc évig vezette igazgatóként az Apaserv Rt.-t. Leitner és az igazgatótanács négy tagja (Ecaterina Cojocaru, Gheorghe Sava, Matuz Béla şi Gyöngyösi István ) hétfőn jelentette be: lemond tisztségéről.

„Az utóbbi időben a tulajdonosi kör egy részéről folyamatosan jöttek a jelzések, hogy le kellene mondanom, mert nem velem képzelik el a jövőt", árulta el Leitner. Hogy pontosan honnan származtak ezek a jelzések, azt az egykori igazgató nem részletezte. Azt viszont leszögezte: hozzáértését, munkásságát bíráló vagy kifogásoló reakciókat, visszajelzéseket soha nem kapott részükről.

Az Apaserv többségi tulajdonosa a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal - noha a Szatmár Megyei Tanács január 28.-i döntése alapján az intézmény lépéseket szándékozik tenni annak irányában, hogy az alaptőke megemelésével többségi tulajdonossá váljék. Továbbá résztulajdonnal rendelkezik a megye másik öt városa és 25 községi önkormányzat.

„Nem keserű szájízzel mondtam le. Most az USL van hatalmon, így érthető, hogy olyan embert ültetnek az igazgatói székbe, akiben teljes mértékben meg tudnak bízni", mondta a rá jellemző eleganciával. „A jelek szerint pedig bennem nem bíztak meg", tette hozzá azért némi szomorúsággal hangjában az az ember, akinek a vezetése alatt az Apaserv megnyerte a megye történelmének legnagyobb, közel száz millió eurós fejlesztési projektjét.

Ennek ellenére nem erre a legbüszkébb! „Szatmárnémeti akkori vezetőségével az elsők között zártuk le az ISPA-programot (a megyeszékhely kanalizálási- és ivóvízhálózatának modernizálása, szerk.), amely jól működik", mondta.

Leitner János és  Jean-Patrick Marquet, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank egyik igazgatója

Leitner elegánsan hárította el a Valer Marian szenátor részéről érkező folyamatos támadásokat is. Az USL-és politikus korábban pártpolitikai alapon követelte Leitner eltávolítását. Marian vasárnapi sajtótájékoztatóján is tucatnyi intézményvezető leváltását követelte. A lista élén Leitner és Molnár Csaba, a Transurban igazgatója állt, ám szerepelt rajta többek között Drimus József, a helyi adóhivatal igazgatója, Constantin Talos, a Szatmár Megyei Rendőrség, Gheorghe Avram, a megyei csendőrség, Vasile Maxim, a határőrség vezetője továbbá Corneliu Ceica, az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság vagy Viorel Pribilean, a Szatmár megyei Electrica igazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: