2013-02-04 19:42:38• hírek • Szatmár.ro

Leitner Jánosnak távoznia kellett az Apaserv Rt. éléről

Nyolc éven keresztül vezette az intézményt, számos látványos modernizálás fűződik a nevéhez.

Hétfőn délután az Apaserv rt. igazgatótanácsi ülésén közös megegyezéssel felbontották Leitner János eddigi intézményvezető szerződését, a helyét egyelőre Gheorghe Sava egykori aligazgató vette át. 

Az igazgató távozása - pontosabban elküldése - már régóta téma, először akkor kezdtek erről suttogni, amikor az USL nagy arányú győzelmet aratott a helyhatósági választásokon. Legutóbb Valer Marian USL-s szenátor sajtóközleményében volt erről szó. A szenátor kijelentette: a magyarság számaránya nem jogosítja fel arra a vállalat vezetőjét, hogy folytassa tevékenységét.

Leitner János 2004 óta vezette a szatmári vízellátást és kanalizálást működtető részvénytársaságot. Az elmúlt nyolc évben egy nagyszabású ISPA projekt révén sikerült felújítani a vízművet, 12 kilométernyi csatornahálózatot építettek Szatmárnémetiben és megújult a szennyvíztelep is - csak hogy néhányat említsünk a számos eredményből. Több megyei településen vezették be a vizet, többek között Túrterebesen, Karasznaterebesen, Halmiban, Batarcson és még sorolhatnánk.

Nemrégiben indult el a „Szatmár megye ivóvíz-és szennyvízhálózatának bővítése és rehabilitálása" elnevezésű megaprojekt, melynek összköltségvetése 433,5 millió lej, azaz közel száz millió euró. A beruházás célja, hogy tizennégy településen - Szatmárnémeti, Batiz, Lázári, Szatmárpálfalva, Ombód, Szatmárudvari, Nagykároly, Mezőfény, Kaplony, Avasfelsőfalu, Tasnád, Sárközújlak, Erdőd, Nagymadarász - bővítsék az ivóvíz- és kanalizálási hálózatot. Összesen 80 kilométer hosszúságú ivóvízrendszert, közel 200 kilométernyi kanalizálási rendszert építenek ki, létrehoznak illetve modernizálnak négy vízművet és öt szennyvíztisztítót. Ennek a projektnek a megnyerésében és beindításában is hatalmas szerepe volt Leitner Jánosnak.

Az igazgatónak február 24-én járt volna le a négyéves intézményvezetői megbízatása. A Szatmár.ro megkeresésére elmondta: a jövőben is az Apaserv rt.-nél folytatná a munkát, reméli, hogy lesz is erre lehetősége. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: