2007-12-03 00:01:59• hírek • Szatmar.ro

Kakáé az Aranylabda

kaka_labdavalA várakozásoknak megfelelően, a brazil Kaká lett az Aranylabda- díj győztese.
Beteljesült a jóslat: több, európai hírforrás is megerősítette (a spanyol Marca, az angol BBC), hogy 2007-ben Ricardo Izecson dos Santos Leite, vagy ismertebb nevén Kaká nyerte a legjobb Európában játszó labdarúgónak járó elismerést. Az AC Milan brazil klasszisa összesen 444 pontot gyűjtött a párizsi szavazáson, a második (277-tel) a portugál Cristiano Ronaldo, a harmadik pedig az argentin Lionel Messi (255) lett.

Az olasz lapok már az elmúlt hétvégén világgá kürtölték az akkor még meg nem erősített hírt, hogy Kaká nyeri az idei Aranylabdát. A talján lapok szerint a France Football már felkérte a helyezetteket, hogy jelenjenek meg a hivatalos fotózáson, és a Milan braziljával közölték is, hogy ő kapja idén a legjobb Európában játszó labdarúgónak járó díjat. Ráadásul az is elterjedt, hogy a Bajnokok Ligája győztesének csatára sosem tapasztalt előnnyel végzett az élen, és hét közepén már az első tíz sorrendjét is tudni vélték. Eszerint Kaká mögött a Manchester United portugál szélsője, Cristiano Ronaldo lett a második, míg a Barcelona argentin csatára, Messi a harmadik. Kaká győzelme nem meglepetés, hiszen az idei, nagy világesemény nélküli esztendő volt, így a BL-győztes Milan BL-gólkirálya joggal számított az elsőszámú esélyesnek a France Football tudósítóinak szavazásán.

Az 1956-ban alapított díjat eddig negyven focista vehette át, az egyetlen magyar aranylabdás Albert Flórián, aki 1967-ben részesült a legjobb európai játékosnak járó elismerésben. Alfredo di Stéfano, Franz Beckenbauer, Kevin Keegan, Karl-Heinz Rummenigge és Ronaldo kétszer, míg Johan Cruyff, Michel Platini és Marco van Basten háromszor nyerte el az Aranylabdát.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: