2009-06-09 09:46:00• hírek • Szatmar.ro

Leigazolta Kakát a Real Madrid

A brazil válogatott támadó a Milan gárdáját hagyta el a spanyolok kedvéért.

A Real Madridhoz igazolt Kaka, a Milan brazil támadója, jelentette be a két klub saját honlapján kedd hajnalban. A spanyol gárda 67,2 millió eurót fizetett Kakáért, aki 2015-ig szóló szerződést kötött a „királyi gárdával", ahol évi 9 millió euró körül fog keresni, akárcsak előző állomáshelyén.

„Én a Milanban szerettem volna maradni, de a gazdasági világválság súlyosan érintette azokat a klubokat, amelyek gazdasági alapokon működnek", nyilatkozta a 65-szörös brazil válogatott.

„A Milan köszöni Kakának, az embernek és a bajnoknak a hozzájárulását a győzelmekhez, amelyet együtt arattunk. Kaka, mint játékos, ha nehezen is, de pótolható, de Kaka, mint ember, pótolhatatlan", áll az olasz klub honlapján.

Ricardo Izecson dos Santos Leite, azaz Kaka 2003 nyarán érkezett a lombard klubhoz a Sao Paolo csapatától, 8,25 millió euró fejében. A világbajnok támadót akkor is szerette volna leigazolni a Real Madrid, de akárcsak az azóta eltelt összes átigazolási időszakban, az olaszok meggyőzőbbek voltak.

A 27 esztendős Kaka a Milan színeiben az elmúlt hat évben egy bajnoki címet, egy Bajnokok Ligáját, egy Klubvilágbajnokságot és két Európai Szuperkupát nyert, 2007-ben pedig őt választották a világ legjobb játékosának.

Kaka lett ezzel minden idők második legdrágább labdarúgója, nála többet csak Zinedine Zidane-ért fizetettek: 2001-ben a Real Madrid 76 millió eurót fizetett A Juventusnak a franciáért.



Kaka hat év után hagyta el a Milan


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: