2019-03-08 08:42:01• hírek • Bede Emőke

Lehúzza a rolót a Nagybánya és Temesvár között közlekedő magánvonat

Fotó: aradon.ro
Fotó: aradon.ro

Fényes hullócsillagként írhatnánk le annak a modern magánvonatnak a pályafutását, mely Temesvárt kötötte össze Nagybányával: gyorsan jött, majd pompás, de rövid út után eltűnt a semmiben.

Az Agerpres hírügynökség még 2018 októberében számolt be a hírről, mely szerint kétvagonos, modern magánvonat fog közlekedni a Temesvár-Arad-Szatmárnémeti-Nagybánya szakaszon. „Elmondható, hogy a vonat kényelmi szintje és felszereltsége klasszisokkal felülmúlja a román vasúttársaság, azaz a CFR által nyújtott utazási körülményeket. A magávonat ugyanis utasinformálóval, audio-video- és internethálózattal is felszerelt, de magas minőségű légkondicionáló rendszer is van rajta” -írta akkor a hírügynökség. Az októberben tartott sajtótájékoztatón az Astra Trans Carpatic Rt. elnöke elmondta, az út hat órát vesz igénybe, holott a vonat akár 200 km/h-val is száguldhatna, viszont a román vasúti infrastruktúra olyannyira elavult, hogy a nagyobb menetsebesség nem megoldható.


Nos, úgy tűnik, eddig tartott az Astra lendülete, ugyanis csütörtökön arról számoltak be, hogy március 12-vel kezdődően a vonat nem indul többet. Amint hivatalos Facebook-oldalán közölte a cég, a korábban megvásárolt jegyek árát visszafizetik a jegypénztáraknál, aki pedig interneten vásárolt menetjegyet, annak visszautalják az ellenértékét. Utóbbival kapcsolatban az Astrával a közösségi oldalukon is fel lehet venni a kapcsolatot, illetve ugyanott egy e-mail címet is közzétettek, ahol további információkat lehet kérni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: