2011-10-14 11:01:03• hírek • Nagykároly.ro

Lehet jelentkezni az Őszirózsa népdalvetélkedőre

„Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet az út. De mi azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réten." Kodály Zoltán szép gondolata ez alkalommal az Őszirózsa elnevezésű országos népdalvetélkedő I.-IV. osztályos diákoknak kiírt Szatmár megyei szakaszának jeligéjéül szolgál. A kaplonyi Fényi István I.-VIII. Osztályos Iskolában november 8-án tartják ezt a vetélkedőt.

A szervezők céljai a népdalvetélkedővel a következők: a hagyományok ápolása és átörökítése mellett új tehetségek felfedezése; a népdaloktatás fontosságának hangsúlyozása; a különböző iskolák közötti kapcsolatok kialakítása; az együtténeklés öröme megtapasztalásának biztosítása.

Az országos megmérettetésre Temes megyében kerül sor. Az országos versenyt megelőzi a megyei szakasz - megyénkben erre kerül sor november 8-án 12 órától a kaplonyi kultúrotthonban.

A verseny kétfordulós: elődöntő és döntő. A versenyzők két népdalcsokorral jelentkezhetnek. Az elődöntőn az egyik szabadon választott népdalcsokrot éneklik, a döntőn pedig a második csokrot. Jelentkezéskor kérik a népdalok címét megjelölni. Jelentkezési határidő: november 4-e. Jelentkezni és érdeklődni a következő e-mail-címeken és telefonszámokon lehet: jalf@freemail.hu, 0740/703-419, bernadettgrebur@yahoo.com, 0742/586-749.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: