2011-05-25 16:58:33• hírek • Szatmar.ro

Lehet jelentkezni a második futamra

Második futamához érkezett a hagyományos megyei gyorsasági ralibajnokság idei idénye, a Román Autóklub szatmári kirendeltsége és az Auto-Karting Rider's által szervezett verseny újabb etapját szombaton rendezik meg.

A futamot ezúttal is négy külön kategóriában rendezik: ON 1 (elsőkerék meghajtású autók, 1500 köbcenti alatt, 200 lóerő alatt), ON 2 (elsőkerék meghajtású autók, 1500-2000 köbcenti között, 200 lóerő alatt), ON 3 (hátsókerék meghajtású autók, függetlenül a henger űrtartalmától, 200 lóerő alatt), Open (az első három kategóriába nem tartozók indulhatnak, licenccel és anélkül is rendelkező pilóták, épített autók, négykerék meghajtásúak, 2000 köbcenti felettiek).

Minden pilóta maximum két osztályban indulhat: a sajátjában és az Open-ben. Külön érdekesség, és egyben újdonság, hogy amennyiben háromnál több női induló lesz, akkor a hölgyeket külön díjazzák. Amúgy az első tíz helyezett kap pontot 22-18-15-12-10-8-6-4-2-1 leosztásban.

Nevezni a helyszínen, az ACR gyakorlópályáján lehet szombat reggel 9.00 és 10.30 órák között, a nevezési díj kategóriánként 60 lej, ACR tagok viszont a feléért megússzák a dolgot. Minden induló egy próbakört és két mért kört tehet meg, utóbbi esetében fotocellával felszerelt mérőeszköz dokumentálja a teljesített időt. Fontos kiemelni, hogy kötelező a védősisak és a biztonsági öv használata, az autónak tökéletes műszaki állapotban kell lennie, és tűzoltó-készülékkel, valamint elsősegély-dobozzal is kell rendelkeznie.

Az első futamon, a márciusi esőben 32-en álltak rajthoz, ám Seletye Dávid főszervező reméli: a jó időnek köszönhetően ezúttal még többen neveznek majd be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: