2014-06-30 18:13:09• hírek • Szatmár.ro

Lehallgatták a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal munkatársait

Előzetes információink szerint egy, Dorel Coica polgármester szerint viszont három amatőr, gyufásdoboz nagyságú mikrofont is találtak a polgármesteri hivatal különböző irodáiban. Azt, hogy ki helyezte el őket, még nem tudni, első körben az intézményen belül indítanak vizsgálatot.

Információink szerint a Lakossági Információs Irodában találtak a múlt hét folyamán egy mikrofont az ott dolgozók az egyik asztal lapjának aljára rögzítve. Ezt a nevük elhallgatását kérő alkalmazottak is megerősítették. Az ügyben megkerestük a polgármestert is, aki megerősítette értesülésünket, sőt, ki is egészítette. Dorel Coica elmondása szerint három ilyen szerkezetet is találtak, az egyiket pedig valóban a Lakossági Információs Irodában.

A polgármester biztos abban, hogy nem a hírszerző szakszolgálatokhoz tartoznak ezek, az ügyben pedig először belső vizsgálatot rendelnek el. "Meg fogunk bízni egy szakértői céget is, hogy vizsgáljon át minden irodát" - nyilatkozta a polgármester.

A Közigazgatási Palotában utánajárva az ügynek találkoztunk Kereskényi Gábor parlamenti képviselővel, Szatmárnémeti egykori alpolgármesterével is. A politikus is hallott az esetről.

"Én is hallottam erről, a hivatal több munkatársával is beszéltem és megerősítették, hogy a hír igaz. Aggályosnak tartom azt, hogy ilyen történik, hiszen az egy dolog, hogy a különböző szolgálatok - akiknek ez a dolguk - lehallgatnak a törvényi előírások betartásával, de az, hogy egy ilyen szerkezet megjelenik... Biztos vagyok benne, hogy ezek a lehallgatók nem a hírszerző-szolgálattól származnak, a hivatalban dolgozók elmondása szerint ez egy primitívebb dolog volt. Ki tudja, milyen érdekcsoport helyezte ezt el, hogy információhoz jusson" - nyilatkozta Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: