2013-02-07 10:07:31• hírek • Póti Orsolya

Legyünk türelmesebbek gyermekeinkkel, figyeljünk jobban rájuk!

Közös szülőértekezletet tartott a Szatmárnémeti Református Gimnázium február 6-án, késő délután a Láncos templomban. A találkozón olyan témák merültek fel, amelyek segítséget nyújtanak a szülőknek a gyermekek nevelésében.

A közös szülőértekezletet Szilágyi Éva igazgatónő nyitotta meg, aki kifejtette: szerencsére a gimnáziumban nincs komoly probléma a diákok viselkedésével, azonban fontos a gondok megelőzése, ami abból áll, hogy a szülő meghallgassa gyermekét és több időt fordítson rá.

„Iskolánk ajtaja minden szülő számára nyitva áll. Közösen csak úgy tudjuk nevelni a diákokat, ha állandóan tartjuk a kapcsolatot és nem csak akkor keressük fel egymást, ha probléma adódik" - mondta el Szilágyi.

A közös szülőértekezletre meghívták Sandulescu Simonát, a Szatmár Megyei Rendőrség parancsnokát, aki a fiatalok körében elterjedt káros szenvedélyekről és azok negatív hatásairól beszélt.

„Különböző, az iskolákban végzett tájékoztató kampányok révén rájöttünk arra, hogy a szülők többségének nincs ideje és nincs türelme foglalkozni gyermekével. Nem egy diák mondta el nekünk, hogy szülei nem hallgatják meg a problémáit" - mondta el Sandulescu.

A parancsnok kifejtette azt is, hogy sok szülő az együtt töltött időt zsebpénzzel próbálja kárpótolni, ami rossz megoldás. A szülők arra sem figyelnek igazán, hogy gyermekeik kikkel barátkoznak, milyen társaságba járnak. Pedig erre nagyon fontos lenne odafigyelni, hiszen a fiatalok sajnos sokszor keverednek rossz társaságba.

„Szánjunk több időt gyermekeinkre, beszélgessünk velük, figyeljünk oda jobban rájuk és kérdezzük ki őket" - tanácsolta a parancsnok, aki ezután bemutatta a jelenlévőknek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-felügyelőség által készített valós történeten alapuló rövidfilmeket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: