2011-12-12 13:55:00• hírek • Szatmár.ro

Legyetek derűsek - a harmadik adventi imaóra

Advent harmadik vasárnapján a szatmárnémeti Kis Szent Teréz templomban gyűlt össze az ifjúság felkészítő imaórára.

Az adventi felkészülési időben, az egyházmegye ifjúsági irodájának segédanyagaira épülő imaórákat tartanak vasárnapról-vasárnapra, számos plébánián. A találkozások során együtt elmélkednek a Megváltó születésén, a Krisztus-fogadás örömén, erősítve az ebből fakadó keresztény hivatástudatot. Énekekkel, elmélkedésekkel, történetekkel színes esték ezek, melyek élőbbé teszik az ünnep érzését, a karácsony hangulatát.

Szatmárnémetiben december 11-én a Kis Szent Teréz plébánián találkoztak a fiatalok, hogy a derű érzését ébresszék egymásban. Advent harmadik vasárnapja ugyanis az örömről és a derűről szól, erről tanúskodnak a szentmisék liturgikus szövegei is - emelte ki Ft. Dancu Balázs plébános az esti misét követő imaóra bevezetőjében.

Az elhangzó szövegek mind ennek tudatosítására figyeltek: „Figyeljünk arra, hogy örömre születtünk. Erről beszél minden mosoly, minden kacagás, minden nevetés. Az örömre szükségünk van, kiolthatatlan vággyal a boldogságot keressük. A boldogság pedig az örömben lép elénk. A nap huszonnégy órából, annak perceiből és töredékeiből áll. Ehhez hasonlóan a boldogság is az apró örömökből tevődik össze. Életünk egészét csak percek töredékeiben éljük meg. Hasonló módon, a boldogság sem birtokolható, csak az örömben élhető át. Az igazi öröm a lélek gyümölcseinek egyike, tehát felülről való, ahogy minden, amit a világ adhat nekünk. Ahogy Isten megadja mindennapi kenyerünket, úgy adja meg a mindennapi örömöt is, mert élni csak örömben érdemes, csak örömmel szerethetjük az életet. Minden készületben, munkában, böjtben, bűnbánatban, imádságban jelen van az öröm. Ha sötét az élet, a hit ablakot nyit a mennyei fényre. Mi nem csak hiszünk az örök boldogságban, hanem már a Földön részesülünk belőle. Minél tisztább a szívünk, annál nagyobb az örömünk. Ezt a lehetőséget Jézus Krisztus szerezte meg, és kínálja nekünk egyrészt a szentségek ünneplése, másrészt a mindennapi teendőink által."






Az imaóra felépítésében ezúttal is megjelent a zsoltározás, a szentírási rész olvasása, az elmélkedés és az ima, mely az énekekkel, rövid történetekkel és megszólító kérdésekkel együtt nyújtott teljes élményt.

Ifjúsági Adventi Imaóra - közeleg a karácsony

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: