2016-09-21 10:19:13• hírek • Száraz Miklós György

Legyen partner a Szatmár megyei óvodák ellátásában!

A Maurer Alapítvány folytatja a Szatmár megyei óvodák felszerelésének bővítését célzó programját, és azzal a kéréssel fordulnak mindazokhoz, akiknek lehetőségük van támogatni ezt az ügyet, hogy kapcsolódjanak be a munkába, hisz a feladat nem kicsi.

Az alapítvány az egyik legfontosabb céljának tekinti, hogy hozzájáruljon, lehetőségeikhez mérten ahhoz, hogy a legkisebbek optimális fejlődéséhez szükséges alapvető feltételeket biztosítsák. Az óvodásként szerezett élmények egy életre meghatározóak lehetnek, ezért nem mindegy, hogy milyen körülmények között játszanak és tanulnak a picik.

"Sajnos, munkánk során azt kellett látnunk, hogy egyes ovikban lehangoló, komor hangulatú termekben foglalkoznak a kicsikkel és a higiéniai körülmények is bőven hagynak maguk után kívánnivalót. Ne engedje, hogy ez így legyen! Legyen a partnerünk annak érdekében, hogy az Ön településén, sőt, a megye minden óvodájában napfényes gyerekkoruk lehessen a legkisebbeknek" - írja az alapítvány közleménye.

Az elmúlt hetekben több óvodától érkezett hozzájuk kérelem - például Pusztadarócról, Egriből és Piskoltról -, melyekben elsősorban tanszereket (festék, színes ceruza, filctoll, kifestők), különféle játékokat, higiéniai eszközöket, szőnyegeket, sötétítőket, valamint kis asztalokat és székeket kértek. Az alapítvány rendelkezik a felsorolt eszközökkel, azonban nem akkora mennyiségben, hogy minden igényt ki tudjon elégíteni. Elsősorban a bútorok terén várnak támogatást, igen hasznos lenne, ha minden óvodát a gyerekek igényeinek megfelelő asztalkákkal és székekkel tudnának ellátni. Ezért elsősorban cégek segítségére számítanak, azonban azzal is segíthetnek, ha a gyerek által kinőtt kicsi bútordarabokat felajánlják.

"Sötétítőink és függönyeink is vannak raktáron, azonban jelenleg nincs annyi, mint ahányat igényeltek az óvodák képviselői, így lakástextíliát is várunk. Fogyóeszközök, tanszerek mindig kellenek, ha valaki tud ilyesmit adományozni, szívesen vesszük, hisz a jövőben is szándékszünk óvodákat látogatni. A gyerekek által annyira várt édességet alapítványunk biztosítja" - mondja Maurer Róbert, az alapítvány elnöke.

Az adományokat telefonos egyeztetést követően Szatmárnémetiben, a Cosbuc utca 4. szám alatt veszik át, igény esetén vállalják a fuvart is. Érdeklődni a 0744-513-525-ös telefonszámon lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: