2015-05-08 11:41:27• hírek • Szatmár.ro

Legyen Szatmáron is Széchenyi szobor! A mienk is a legnagyobb magyar!

Jótékonysági eseménnyel igyekszik támogatni a Széchenyi-szobor felállítását az RMDSZ Szatmári Nőszervezete. Az eseményre május 22-én, pénteken 17.00 órai kezdettel kerül sor a filharmónia épületében.

A rendezvény központi eseménye egy divatbemutató lesz, amelyen újrahasznosítható anyagokból készült ruhákat mutatnak be. Ezt megelőzően rövid kultúrprogram színesíti majd az estet, amelyben lesz balett, tánc és Stier Alexa zongorabemutatója is.

Az RMDSZ Szatmári Nőszervezetének az eseményről szóló közleményét, mely Poszet Kinga elnök aláírását viseli, az alábbiakban tesszük közre. Gyere el te is, hogy közösen állítsuk méltó emléket a legnagyobb magyarnak, gróf Széchenyi Istvánnak.

„A szatmári Széchenyi Kör kezdeményezte Szatmárnémetiben egy köztéri Széchenyi-szobor felállításának elképzelését. A kezdeményezést az önkormányzat elfogadta. A szoborállítást a lakóközösség bevonásával és közadakozásból szeretnék megvalósítani.

Erre a célra a RMDSZ szatmári nőszervezete május 22-én 17 órai kezdettel a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában divatbemutatót szervez, újrahasznositható anyagokból, magyar óvodák és iskolák diákjainak részvételével. Az így felvonultatott "ruhaköltemények" a Parkok Nemzetközi Napja alkalmából szervezett virágkarneválon is bemutatásra kerülnek.

Az adakozni vágyók a Filharmónia bejáratához helyezett gyűjtési ponton járulhatnak hozzá adományaikkal a szoborállitás költségeihez.

Kérjük a Széchenyi István  életművét tisztelőket, hogy támogassák elképzelésünket. Az idő rövidsége miatt is szeretnénk, ha minél szélesebb körben válna köztudottá a szoborállítási szándék.

Bővebb tájékoztatást a következő telefonszámon igényelhetnek: 0740726104".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: