2015-10-19 07:31:10• hírek • Szatmár.ro

Legyél turista a saját megyédben!

A Szatmár Megyei Tanács a Szatmár Megyei Turisztikai Információs Központon keresztül különböző kirándulásokat szervez diákok számára,  két jól meghatározott útvonalon, Szatmár megye északi illetve déli részén.

A kirándulások a hétvégéken, illetve a vakációk ideje alatt kerülnek megszervezésre, melyek segítségével a gyerekek jobban megismerhetik megyénk látványosságait.

Minden kirándulás egy napig tart, a jegy körülbelül 30 lejbe kerül, mely összeg magába foglalja az utaztatást, illetve egy étkezést.

A déli útvonal az erdődi várnál veszi kezdetét, majd az ákosi templom következik, a Tasnádi stranddal folytatódik, ezt követően pedig a diákok ellátogatnak az egyik legnagyobb magyar költőnk szülőházához Adyfalvára. Az útvonal a nagykárolyi Román Katona Emlékművének, majd a Károlyi-kastély és a Kaplonyban található Károlyi grófok kriptájának a megtekintésével folytatódik és Kismajtényban ér véget, Mihai Viteazu szobránál.

Az északi útvonal a Turcon található bánya bejárata és egy helyi gazdaság megtekintésével veszi kezdetét. Kisgércén ellátogatnak Markovits Rodion szülőházához, ezt a Kányaházi-tó, majd a Bujánházi Pásztory-birtok követi. A Bikszádi kolostortemplom és az „Avasországi" szabadtéri Múzeum után a kirándulás a Lunaforrás megtekintésével folytatódik. Az északi útvonal Vámfaluban, Istvánfi Géza keramikus mester műhelyénél ér véget.

Bővebb információkért forduljanak a Szatmár Megyei Turisztikai Információs Központonhoz:

Tel.: 0261-805102

E-mail:
andreikrucz@cjsm.ro
/ Tel: 0748791036
andreasfekete@cjsm.ro
/ Tel: 0747493881
zsuzsannarevesz@cjsm.ro
/ Tel: 0743950975

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: