2019-09-17 06:12:59• hírek • Bede Emőke

Légy turista a városodban: különleges programon az Aurel Popp Művészeti Líceum negyedikesei

A szülők segítségével és az iskola vezetőségének támogatásával Papp Fejér Olga tanítónőnek sikerült egy élményekben gazdag, színes, tanulságos hétvégét szerveznie a gyerekek számára.

A Légy turista a városodban! című program már pénteken, a tanítás után megkezdődött, és szerencsére sok olyan pillanatra sor került, amelyet még együtt, osztályként nem éltek át. Közösen megtekintették a Láncos templomot, a Kálvária templomot, a Törvényszék épületét, a város patinás középiskoláit, a Római Katolikus Püspöki Palotát, az Eötvös utcát, a Vécsey-házat, a Szatmár Megyei Könyvtárat, a Zsinagógát, a Zsidókorzót, a Pannónia Szállót, a Dinu Lipatti Filharmóniát, illetve a Tűzoltótornyot is. Ám nem csak városnézésből állt a nap, ugyanis a gyerekek részt vettek a Román Tűzoltók Napja alkalmából szervezett látványos ünnepségen is, és persze az indián nyár kellemes melegében mindenki örömmel fogadta a közös fagyizás ötletét is.


A városnézés számos izgalmat tartogatott tehát a gyerekeknek, viszont legalább annyira várták már azt is, hogy birtokba vehessék az iskolát, mely ez alkalommal csak az övék volt. Az eseményekben nem szűkölködő nap után finom vacsorával várták a negyedikeseket, majd jöhetett a közös filmnézés is. A fogmosás, a közös ima és a mese után a gyerekek elszenderedtek, hogy aztán másnap, a rendrakás után megújult energiával vessék bele magukat a sport- és közösségi játékok sorába. Sajnos az újabb vidám nappal véget ért ez a különleges program, de kétség kívül állíthatjuk, hogy az Aurel Popp Múvészeti Líceum diákjai még egy ideig biztosan felemlegetik a hétvége eseményeit.

 

 


 

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: