2019-11-14 11:40:28• hírek • Bajnai Botond

Légy részese te is a Máltai Szeretetszolgálat 24 órás maratonjának!

november 16 - november 17

November 17-én, a Szegények Világnapja alkalmából a Romániai Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti szervezete egy 24 órás tevékenységi maratont szervez. Az egész napos program során mintegy 100 önkéntes dolgozik majd együtt a nemes cél értekében.


Egyedülálló megmozdulással készül az előttünk álló hétvégére a Máltai Szeretetszolgálat szatmári szervezete: mégpedig egy 24 órás tevékenységi maratont szerveznek a Szegények Világnapja alkalmából. A szervezők célja, hogy ezalatt az idő alatt, minél több emberen segíteni tudjanak, ugyanakkor ez az esemény megfelelő eszköz lehet arra is, hogy a közvélemény figyelmét is felhívják a rászoruló családok támogatásának fontosságára.
 

A maraton során lesznek hajléktalan személyek megsegítésére irányuló programok, főzés, játékprogram hátrányos helyzetű családok gyerekei számára és étkeztetés.
 

Az önkéntesek látogatást tesznek majd az állami idősotthonba és a városunk család típusú szociális otthonaiba is, ugyanakkor adományokat (tartós élelmiszer, tanszerek, édesség, játék) gyűjtenek, amit még aznap, november 17-én ki is osztanak.
 

A maraton idején két gyűjtőpontot is lesz, ahol a segítő szándékúak támogathatják a Máltai Szeretetszolgálat céljait.
 

Gyűjtőpont lesz a Coposu sétányon lévő Compas papír és írószerüzletben, ahová november 17-én, vasárnap 9.00 és 20.00 óra között lehet ellátogatni, valamint az Északi Színházhoz tartozó Grandstand kávézóban, ahova már a csütörtöktől kezdve lehet vinni adományokat.
 

A 24 órás maraton során, mely szombat éjfélkor startol összesen 24 különböző program valósul meg, beleértve egy szentmisét is, melyet Ft. Román János celebrál majd, a Kossuth kerttel szembeni, a Málta-ház szomszédságában található Szent József római katolikus templomban.
 

A két gyűjtőponton vasárnap 20 óráig összegyűjtött javakat a segélyszolgálat önkéntesei még aznap este rendszerezik, bedobozolják, majd az egyik szatmári utaztatási cég jóvoltából, szintén aznap a Lelében élő rászoruló családokhoz viszik el.
 

Aki teheti támogassa a Máltai Szeretetszolgálat jótékony akcióját! A gyűjtőpontoknál elsősorban élelmiszernek, tisztító- és tisztálkodási-szereknek, tanszereknek, és játékoknak örülnek leginkább a szervezők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: