2019-09-29 10:37:57• hírek • Bajnai Botond

Légy felelősségteljes gyalogos!

Hetedik alkalommal rendezte meg a Román Rendőrség és a Lidl közös közlekedésbiztonsági kampányát, 4–10 évesek számára.

Szombaton Szatmár megye három helyszínén, a megyeközpontban, Nagykárolyban és Tasnádon is megrendezte közös közlekedésbiztonsági tájékoztató kampányát a Közlekedésrendészet és a Lidl.

 

Az elmúlt hat évben végzett tájékoztató kampányhoz képest idén egy új játékkal próbálták szórakoztatva nevelni a gyerekeket. A Meglepetések és büntetések nevet viselő vetélkedő célja nem volt más, minthogy bemutassa a gyermekek számára a közlekedés szabályait, annak érdekében, hogy ők maguk is felelősségteljes gyalogosokká váljanak.

A jó válaszokért jutalmakat kaptak a gyerkőcök, a rossz válaszokért pedig a Büntetés táblát mutatták fel a közlekedésrendészek.

 

A résztvevő lurkók olykor megilletődve, de legtöbbször nagy lelkesedéssel próbálták megválaszolni a rendőrök által feltett kérdéseket, viszont nem csak ők, de szüleik is tanúi lehettek a járókelő-kvíznek, így míg a kicsik tanultak, a felnőttek is átismételhették a néha banálisnak tűnő, de igenis fontos, gyalogosokra vonatkozó közlekedési szabályokat.

 

A Román Rendőrség és a Lidl közös akciója már évek óta törekszik arra, hogy a felnövekvő generáció felelősséggel viselkedjen, amikor az utcákon közlekedik, annak érdekében, hogy a balesetek többsége megelőzhető legyen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: