2006-06-08 23:21:41• hírek • Szatmar.ro

Legvonzóbb piac

A távközlés a legvonzóbb befektetési területté vált az utóbbi időben.
A Külföldi Befektetések Romániai Ügynöksége (ARIS) adatai szerint az utóbbi négy év legnagyobb befektetései a távközlés területén történtek.

2001. október 1.–2006. április 30. között 57, összértékében 1,3 milliárd dolláros projektet jegyeztek ezen a területen, ami a teljes befektetések 23,54%-át képezi. Ennek eredményeképpen, a távközlés olyan területeket elõz meg, mint a szolgáltatások, a faipar, a kereskedelem, az energia ipar vagy az építõipar.

"A külföldi befektetések ranglistáján a távközlés által elfoglalt elsõ hely egyaránt igazolja a Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium stratégiájának sikerét, valamint a román társadalomnak az új technológiák alkalmazása területén észlelhetõ fejlõdését. A telekommunikációs piac óriási potenciállal rendelkezik, ezért a jövõben is hasonló eredményekre számítunk"-, nyilatkozta Nagy Zsolt távközlési és információs technológiai miniszter.

Habár a távközlés teszi ki a befektetések legjelentõsebb részét, az IT szféra sem marad el. Elegendõ, ha csak az utóbbi idõben befektetõ nagy cégeket említjük: Oracle, Microsoft, Intel és Infineon.

A Minisztérium stratégiai célja a folyamatos egyeztetés az IT&C szektor szereplõivel, azzal a szándékkal, hogy minél több befektetõt lehessen érdekelté tenni ezen a területen ez által növelve a közigazgatás hatékonyságát, valamint a lakosság komfortérzetét.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: