2007-03-26 20:11:16• hírek • Szatmar.ro

Bővül a Chevrolet dízel palettája

 Tavasztól a Lacetti és az Epica is kapható dízel motorral.

Miután sikerrel mutatkozott be a dízelmotoros Captiva szabadidő-terepjáró, illetve a középkategóriájú Epica szedán, mostantól már a kompakt Lacetti/Nubira modellcsalád vásárlói is dönthetnek a gázolajos erőforrás mellett. A Chevrolet Europe hat modellcsaládjából háromhoz készül dízelmotor, megfelelve a piaci tendenciának: az elmúlt 15 év során Európában megnégyszereződött a dízeles személyautók részaránya (1990: 13.8 százalék, 2006: 50 százalék felett).

A Chevrolet Europe elnök-vezérigazgatója, Wayne Brannon szerint az évtized végére Európában eladott Chevrolet kocsik közül minden harmadik dízelmotoros lesz. A dízel sikerének sokféle oka van: alacsony fordulatszámon is erős, a csekély fogyasztás és a kedvező üzemanyag-ár miatt gazdaságos, ezenkívül értéktartó. A Chevrolet WTCC Ultra pedig megmutatja, mekkora sport-potenciál rejlik benne: a 2006-os Párizsi Szalonon bemutatott menetképes versenyautó-tanulmányterv 1991 köbcentis dízelmotorjának teljesítménye 139 kW/190 LE.

A modern, tiszta üzemű dízelmotor átmenet a General Motors hosszú távú célja, a „nulla emisszió" felé. Ennek realitását és a világ legnagyobb autógyártójának újító szellemét vázolja fel a tüzelőanyagcellás Chevrolet Sequel és a Chevrolet Volt villanyautó.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: