2006-11-25 15:57:26• hírek • Szatmár.ro

A SAAB kapta a legjobb design díját

 Az Autocar magazin szerint a Saab Aero X nevű tanulmánya az év koncepcióautója.
Nagy-Britannia legrégebbi autós magazinja a lenyűgöző Saab Aero X koncepciót választotta az év koncepcióautójának. A londoni díjátadón a Saab Aero X erényei közül dinamizmusát emelték ki, valamint az olyan, designbeli utalásokat a Saab repülőgépes gyökereire, mint a sofőrt körülölelő, osztatlan szélvédő, a turbinát mintázó könnyűfém felni, vagy a kupolaszerű vezetőfülke.

A díj átadásakor Chas Hallett, az Autocar magazin főszerkesztője a következőket mondta: "Az Aero X megmutatja, hogyan születhet a jól ismert Saab designelemek és a modern technológia ötvözéséből egy 400 lóerős szuperkupé."

"Csak hab a tortán, hogy az autó futurisztikus beltere tele van olyan elemekkel, melyek egyszerre eredetiek és praktikusak; formabontó szélvédője pedig rávilágít, mennyivel jobb lehet egy autó A-oszlopok nélkül."

Nem ez az Aero X első elismerése. Mikor az év elején először bemutatták a genfi autókiállításon, a tanulmány elnyerte az amerikai Autoweek magazin "Kiállítás legjobbja" címét, melyet sokan az autósvilág legrangosabb kitüntetésének tartanak.

"Nagyon büszkék vagyunk a díjra", mondta Bryan Nesbitt, a General Motors Europe design részlegének vezérigazgatója. "A Saab Aero X sokkal több, mint egy tanulmányautó. Egyfajta állásfoglalást szimbolizál a design irányzat mellett, melyet a jövőben követni fogunk modelljeinkkel."

Az Aero X ékes bizonyítéka a Saab környezetkímélő technológiák iránti elkötelezettségének. Ügyelve arra, hogy ne csak az autó külseje sugározzon dinamizmust, a tanulmányt egy 400 lóerős, V6-os, turbófeltöltős BioPower motorral látták el, mely 100%-os bioetanol-üzemre is képes. Akárcsak a külső, a hajtómű is egyértelműen sugallja, mi várható a Saabtól a jövőben.

"Nagy örömünkre szolgál ez az elismerés." - Mondta Janske Jonsson, a Saab Automobile ügyvezető igazgatója. "Az Aero X merész állásfoglalás a hagyományos Saab értékek mellett, és örömmel fogadtuk, hogy az Autocar zsűrije felismerte, mennyi ötlettel gazdagíthatja az elkövetkezendő évek Saab modelljeit." Ez zsinórban a második év, hogy a GM Europe designer csapata vihette haza az Autocar díját. Tavaly az Opel Antara GTC lett a győztes.
 
ma.hu
 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: