2010-03-13 20:37:25• hírek • MTI

Legóval egészített ki romos épületeket

Legókockákkal erősített meg omladozó falakat és emlékműveket egy német művész szerte a világban.

Jan Vormann három éven keresztül utazgatott, hogy a színes dán építőkockákkal az izraeli Tel-Aviv régi negyedétől kezdve Szentpéterváron keresztül a New York-i Bryant Parkig több helyen is megszínesítse a romossá vált falakat. Vagy függetlenül és szabadon, vagy kifejezetten az adott város engedélyével dolgozott. Becslései szerint közel ezer kis kockát használt fel az "építkezései" során, közben az érdeklődő és kíváncsi járókelők segítségét is igénybe vette az építőjáték összeillesztéséhez - olvasható a The Daily Telegraph című brit napilap internetes kiadásában (www.telegraph.co.uk).

"Munkám segítségével ráirányul a figyelem városaink kis, széteső részleteire is: a színes kockák figyelmeztetik az embereket, hogy a falak, szobrok vagy épületek szerkezete már nem teljesen ép" - mondta a berlini származású művész. Hozzátette: legutóbbi munkáját New Yorkban fejezte be március elején, amelynek során elsősorban Bloomberg polgármesternek akart segíteni a város felélénkítésében, derűsebbé tételében.

Vormann projektjét 2007-ben kezdte egy római művészeti fesztiválon. A művész nagyon büszke utazásaira, amelyek során eljutott Szerbiába és Ecuadorba is. Kedvenc munkájának a berlinit tartja, ahol a második világháború során keletkezett, fegyverek és lövedékek által okozott lyukakat és repedéseket töltötte ki legóval.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: