2013-05-02 14:25:02• hírek • Kocsis Zoltán

Legkevesebb hat rablást követett el a szerdán elfogott trió

Fotónk illusztráció
Fotónk illusztráció

Legkevesebb hat rablást és minősített lopást követett el az a három szatmári fiatalból álló banda, akiket szerdán fogtak el és vettek őrizetbe a Szatmár Megyei Rendőrség Bűnügyi Osztályának munkatársai.

Az egész ott kezdődött, hogy a 28 éves Lemac E., a 23 éves Levente B. és a 27 éves Nicolae R. május elsején, reggeli 06.50 körül sikertelen kísérletet tett arra, hogy elrabolja a 32 éves Cristina B. kézi táskáját. A táskában 4500 lej és 95 euró volt.

A Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség irányításával és a belföldi hírszerzési iroda segítségével megindított nyomozás egy sor egyéb bűncselekményre is fényt derített, amit bizonyíthatóan ők hárman követtek el. A trió bűnlajstroma pedig igen hosszúnak bizonyult.

Kronológiai sorrendben haladva még 2012 májusában, 18-án ők törtek be az Inaului utcában található kereskedelmi egységbe, ahonnan 3000 lej értékű elektronikus berendezést loptak el. Alig egy hónappal később, június 11-én behatoltak a Closca sugárúton találhatóm egyik kereskedelmi egységhez is, ahonnan 150.000 lejt raboltak el. Másfél hónappal később, július 29-én Daniel M. lakásába hatoltak be, ellopva 3000 lej értékű elektronikus berendezést és háztartási cikkeket. Némi szünet után legközelebb decemberben csaptak le, ám akkor rövid időn belül kétszer is. Előbb 14-én hatoltak be Ileana M. lakásába, ahonnan ismételten elektronikai és háztartási cikkeket vittek magukkal 2000 lej értékben, majd három nappal később Natalia G.-től próbálták meg elragadni kézitáskáját.

A három fiatalember ellen többrendbeli rablás, betöréses lopás és minősített lopás vádjával indult eljárás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: