2017-04-25 16:09:25• hírek • Agerpres.ro

Legkevesebb 8000 hellyel kellene bővíteni a romániai börtönöket

A börtönök kibővítésére van szükség ahhoz, hogy hosszú távon enyhíteni lehessen a fogva tartási intézetek túlzsúfoltságán - nyilatkozta kedden Marius Vulpe, az Országos Börtönigazgatóság (ANP) vezetője.

Az igazgató egy bákói konferencián fejtette ki álláspontját a túlzsúfoltság megszüntetésének lehetséges módjairól. Véleménye szerint a már meglévő börtönöket kell új épületszárnyakkal kibővíteni, mert ez sokkal kevesebbe kerül, mint új fegyházakat építeni, ami megközelítőleg 140 millió eurós befektetést jelentene.

Az ANP igazgatója úgy vélekedett: a házi őrizet vagy a közkegyelem nem jelent hosszú távon megoldást. Hozzátette, jelenleg 27.200 körüli a fogvatartottak száma, de ez idővel növekedhet, így mindenképpen a börtönök korszerűsítésére és befogadóképességük növelésére van szükség.

Marius Vulpe számításai szerint 8.000 - 8.500 férőhellyel kell emelni a fegyházak kapacitását, de törvényhozói lépésekre is szükség van a túlzsúfoltság enyhítésére. Az Országos Börtönigazgatóság januári adatai szerint Románia legzsúfoltabb fegyháza Szatmárnémetiben működik, ahol 218,30%-os a telítettség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: