2013-03-15 12:25:00• hírek • Kocsis Zoltán

Legkevesebb 25 lakást tört fel a csütörtökön elfogott páros

Legkevesebb huszonöt lakást és házat rabolt ki Szatmár megyében, elsősorban Avasfelsőfalu közelében az a két férfi, akit csütörtökön tartóztattak le a bűnügyi rendőrség munkatársai.

A 44 éves Vasile S. és a 17 éves S.V. elsősorban Avasfelsőfalu környékén tevékenykedett. Módszerük egyszerű volt: megfigyelték azokat a lakatlan házakat, lakásokat, amelyek tulajdonosai külföldön dolgoztak és a betörés pillanatában nem tartózkodtak otthon. Miután az ajtók vagy ablakok betörése után bejutottak a lakásba, elvittek minden értékes mozgatható tárgyat. A vád szerint 2012 májusa és 2013 januárja között legkevesebb 25 laskába törtek be, 300.000 lejnyi kárt okozva.

A Szatmár Megyei Rendőrség Bűnügyi Osztályának munkatársai kommandósok segítségével januárban több házkutatást tartottak Szatmárudvariban, ahol lefoglalták az ellopott tárgyak egy részét: többek között tizenegy LCD televíziót, elektronikus háztartási berendezéseket. Ezeket visszaszolgáltatták jogos tulajdonosaiknak.

Az Avasfelsőfalui Bíróság mellett működő Ügyészség elrendelte a büntetőjogi eljárás elkezdését a két férfival szemben. Vasile S.-t előzetes letartóztatásba helyezték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: