2013-10-11 14:31:30• hírek • Kocsis Zoltán

Még az idén elkezdik a 17-es negyed piacának felújítását

Mérföldkőnek ígérkezik 2013 ősze Szatmárnémeti piacai számára, a városi tanács ugyanis augusztus 12-én 517.000 lejes beruházást hagyott jóvá. A finanszírozást a piacokat (valamint többek között a parkolókat, a temetőket és az Olimpia-stadiont is) adminisztráló közterület-fenntartó szolgálat saját bevételeiből biztosítja és ő maga hajtja végre a munkálatokat is.

A Nagypiacon, a Szamos-piacon és a Kispiacon a nyár folyamán napokig tilos volt a házi tej és a tejtermékek forgalmazása, miután az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság megállapította: a feltételek nem felelnek meg az uniós követelményeknek. Akkor a Nagypiacon és a Szamos-piacon kisebb felújítási munkálatokat hajtottak végre, amelyek lehetővé tették az árusítás folytatását - a jelentősebb modernizáció viszont csak október első napjaiban kezdődött el.

Cristian Bozai Voda, a szolgálat vezetője megkeresésünkre elmondta, a két említett piac tejcsarnokai teljes átalakuláson esnek majd át. Kicserélik a nyílászárókat, bevezetik a kanalizálási hálózatot, vécét, öltözőt alakítanak ki és légkondicionáló-berendezéseket szerelnek be. Kicserélik az elektronikus hálózatot is, mert azok nem lennének képesek eleget tenni a megnövekedett fogyasztás támasztotta követelményeknek. Az augusztusi tanácsülésen 47.000 lejt szavaztak meg a városatyák a Nagypiac, 65.000 lejt pedig a Szamos-piac munkálataira.

A Kispiac speciális esetet képez, mivel itt az említett fejlesztések mellett bővíteni kellett a csarnokot is. Minderre 75.000 lejt szánnak a szolgálat vezetői. Mindhárom esetben október 20-ig kell elkészülnie a kivitelezőnek. Dan Babut városmenedzser kíséretében Dorel Coica polgármester csütörtökön tartott terepszemlét és a látottak alapján reményét fejezte ki, hogy a megadott időpontra véget is érnek a munkálatok.

Különleges helyzetben van a 17-es lakónegyed piaca, ugyanis itt eddig semmilyen tejcsarnok nem volt - ennek ellenére a tej és tejtermékek soha nem hiányoztak az asztalokról. Bozai Voda elmondása szerint ezen a piacon a polgármesteri hivatal végzi majd a felújítást. Kissé késésben vannak, mivel „kataszteri problémákba" ütköztek. Ezzel együtt, mondta Bozai Voda, még idén hozzálátnak a munkához. Az előzetes tervek szerint 80.000 lejbe kerül majd a tejcsarnok megépítése, további 250.000 lejt pedig a piac teljes felújítására fordítanának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: