2017-07-23 10:07:42• hírek • Kocsis Zoltán

Legkésőbb egy éven belül modern közvilágításra vált Pusztadaróc

Sikeresen pályázott Pusztadaróc Polgármesteri Hivatala, a kormány pedig csütörtökön jóváhagyta azt az 1,2 millió lejes támogatást, amiből az önkormányzat a község teljes területén korszerűsíteni tudja a közvilágítást.

„A jóváhagyott összeg teljes mértékben fedezi a község valamennyi településének, tehát Pusztadaróc, Pete, Szamosdara és Atya közvilágításának modernizálását” - nyugtázta a fejleményeket érthető elégedettséggel Gaman Mihály polgármester.

Gaman korábban elmondta, hogy a község területén 24 kilométernyi szakaszt világít meg a közvilágítás. A pályázatnak köszönhetően nem csak a meglévő hálózatot korszerűsítik, hanem bővítik is: jelenleg csak minden második oszlopon van világítótest. A beruházásnak köszönhetően viszont minden oszlopra kerül majd világítótest.

„A világítótestek száma megkétszereződik, 636 LED-es test szolgálja majd a közvilágításunkat. Ennek következtében nem csak a közvilágítás minőségét növeljük, de csökkentjük a kiadásainkat is. A nagyobb hatékonyság reményeink szerint javítja a közbiztonságot is és csökkenti a balesetek számát is”- fogalmazott Gaman.

A polgármester elmondta, minél hamarabb elindítják a közbeszerzési eljárást és ideális esetben az év végén, esetleg a következő év elején elkezdhetik a munkát. „Legrosszabb esetben is remélem, hogy a következő esztendő derekára korszerű LED-es közvilágításunk lesz”, jelentette ki Pusztadaróc polgármestere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: