2011-12-14 14:05:26• hírek • Kocsis Zoltán

Leginkább telekkönyvi problémákkal fordultak a „nép ügyvédeihez”

Mintegy harmincan fordultak a Nagyváradi Területi Ombudsmani Iroda két munkatárásához szerdán Szatmárnémetiben. Elmondásuk szerint a legtöbb panasz telekkönyvi problémákat érintett.

Alina Olah-Avram és Daniela Pantis 10 és 15 óra között a Szatmár Megyei Tanács kis gyűléstermében fogadta a panaszosokat. Előbbi a sajtó képviselőinek elmondta, hogy meglepetésére túlnyomó többségében telekkönyvi problémákkal fordultak hozzá a panaszosok. Emellett felmerültek gondok többek között a nyugdíjpénztárral, az adóhivatallal vagy az egészségügyi biztosítással szemben is.

A két jogi szakértő elmagyarázta, hogy a lakosoknak petíció formájában kellett prezentálniuk panaszaikat, amelyben össze kellett foglalniuk minden, az ügyel kapcsolatos dokumentumot. A folytatásban az ombudsman felveszi a kapcsolatot az érintett intézményekkel, hogy alaposabban tájékozódhasson az üggyel kapcsolatban.

Az ombudsmanhoz bármelyik állampolgár folyamodhat, aki valamilyen oknál fogva jogsértettnek érzi magát egy állami intézménnyel szemben, kivéve a bíróságot és a törvényszéket. Szatmárnémetiben legutóbb egy éve jártak a „nép ügyvédei."

Daniela Pantis és Alina Olah-Avram

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: