2019-09-18 05:42:53• hírek • MTI

Leginkább pankrációra hasonlít a román kormányválság

A román kormányválság leginkább a pankrációra hasonlít: a felek azt mutatják, valódi ellentétek vannak közöttük, de az igazság az, hogy csak egy jól kitalált show-t látunk - mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő kedden az M1 aktuális csatornán.

 

Magyarázata szerint az ellenzék már hónapok óta készül bizalmatlansági indítványt benyújtani a kormány ellen, de azt nem teszi meg, miként  Klaus Iohannis elnök sem tesz komoly lépéseket a kormány ellen, pedig elméletileg nagyon haragszik rájuk.

 

Hozzátette: Klaus Iohannis azért nem lépett a kormány ellen, mert a közelgő novemberi elnökválasztáson Viorica Dancila miniszterelnök előnyösebb ellenfél lenne számára, mint Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

 

A kormány folyamatosan mutogat az ellenzékre, azt bizonygatva, hogy nagy dolgokat vihetnének véghez, ha ez ellenzék nem akadályozná munkájában - hangsúlyozta, megjegyezve, ez a kaotikus állapot legalább az elnökválasztásig elhúzódik.


A kormányválság jelenlegi legnagyobb nyertese Victor Ponta volt szociáldemokrata vezető, aki abban bízik, hogy Viorica Dancila az elnökválasztás második fordulójába sem kerül be, ezzel pedig új ellenzéki jelöltté léphetne elő - vélekedett Pászkán Zsolt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: