2011-03-04 08:58:37• hírek • Szatmár.ro

Legféltettebb érzékszervünk a látás

Ezen a héten a Korall Klinika szemészeti rendelőjébe nyújtunk betekintést olvasóinknak. A klinika a továbbiakban is igyekszik segítséget nyújtani a hozzá fordulóknak, megpróbálva ötvözni a korszerű gépek által nyújtott információkat, az orvosi szaktudással és a páciensre való odafigyeléssel.

Dr. Dohi Orsolya 1999-ben végzett a Marosvásárhelyi Orvosi es Gyógyszerészeti egyetem általános orvos karán, majd szemészeti szakképzését Bukarestben szerezte. 2006-tól Szatmárnémetiben dolgozik szemész szakorvosként, a Caritas Medica alkalmazásában, és 2010-től a Korall klinika csapatát bővíti.

„ Legféltettebb érzékszervünk , szemünk fénye, a látás, ezért tűnt számomra mindig kihívásnak az őt érintő betegségekkel foglalkozni. A szem felépítése és működése bonyolult, de legalább annyira lenyűgöző is: ez a csodálatos - több védelmi berendezéssel is ellátott szerkezet szabályozza a beengedett fény mennyiségét, közeli és távoli tárgyakra fókuszál, képeket állít elő és továbbítja az agyba." - fejtette ki Dr. Dohi Orsolya.

A látás folyamatának minden állomásán - kezdve már a szemet védő berendezésektől - a látószerv minden része sérülékeny, a legkülönbözőbb megbetegedések fenyegetik - lehetőség szerint védeni, kímélni kell, és a szemet, illetve a látást érintő legkisebb elváltozásokat sem szabad elhanyagolni, érdemes szakember véleményét kérni. Sajnos, a látást legkomolyabban veszélyeztető betegségek alattomosak," nem fájnak", ezért a páciensek túlnyomó része későn kerül orvoshoz.

A Korall Klinika szemészeti rendelője igyekszik az egyszerű szűrővizsgálatoktól a komplexebb kivizsgálásokig, mindenben a páciensek segítségére lenni.A beavatkozásokat illetően, lehetőségeik korlátozódnak az egyszerűbbekre (idegentest eltávolítás, árpa megnyitása stb.), azonban a szürke-hályog, zöld-hályog, kúszóhártya műtéti megoldására, illetve a hátsó szegmens sebészeti ellátására, a pácienst a megfelelő intézményekbe irányítjuk.

A jövőben szeretnék felszereléseiket bővíteni, látótérvizsgálóval, speciális szemészeti ultrahanggal és tomográffal, azért, hogy az európai standard szintjére emeljék a diagnosztikai és képalkotó eljárásokat, illetve igyekeznek szakmai továbbképzések és a felszerelés bővítése révén odafejlődni, hogy egy még távolabbi jövőben, akár komoly szemsebészeti beavatkozások elvégzésével is tágítsák tevékenységeink körét.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: