2017-07-13 14:21:39• hírek • Szatmár.ro

Legalább ötven új térfigyelő kamerát helyeznének üzembe

Rövidesen újabb 15 helyi rendőri állást fognak kiírni az állomány bővítése céljából.

A polgármester egyéves beszámolója részeként beszélt a közbiztonság javításáért tett lépésekről. A megalapítása óta folyamatosan személyzeti hiánnyal küszköző Helyi Rendőrség munkatársai az elmúlt 12 hónapban öszesen 9607 törvénytelenséget észleltek és közel 1,7 millió lej értékben osztottak ki bírságokat.

A lakosság sokban segíti a munkájukat: 2796 bejelentés érkezett hozzájuk, amiből 2668 telefonos, 128 pedig írásos volt. A város térfigyelő kamera-rendszere segítségével 1708 esetben észleltek kihágásokat, amelyeket továbbítottak a rendőrségnek – 77 esetben pedig bizonyítéknak számító felvételeket is biztosítottak a rendőrségnek. Például az utcán etno-botanikai szereket árusító személyeket is ezek segítségével buktattak le nemrég.

A kamera-rendszer tehát sokban segíti a helyi rendőrök, de a rendőrség munkáját is. Emiatt a polgármesteri hivatal még idén 50 új kamerával bővítené a Big Brother-rendszert.

Emellett hamarosan 15 új helyi rendőri állást is kiírnak, hiszen növelni szeretnék a járőrözők számát.

A városközpontban növelné a lakosság biztonságérzetét az az intézkedés, melynek révén a Horea utca 1. szám alatti épület szociális lakásaiban élőket kiköltöztetnék onnan a hamarosan elkészülő Ostrovului utcai szociális lakásokba. Már több rendőrségi razzia során bebizonyosodott, hogy a Horea utcai ingatlanban sok esetben bűnelkövetők, prostituáltak, stricik és egyéb botrányokozók vertek tanyát - a város történelmi központjának szívében. A költöztetésre 2018 elején kerülhet sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: