2018-03-01 07:06:30• hírek • MTI

Legalább negyven nőt erőszakolt meg egy francia férfi

Legalább negyven nő megerőszakolása és szexuális megtámadása miatt vádat emeltek szerdán egy 57 éves francia férfi ellen, aki az elmúlt években hajtotta végre a bűncselekményeket. 

Az ország északi részén található Maubeuge városához közeli Pont-sur-Sambre településen élő családapa beismerte a bűncselekmény-sorozatot, és saját maga legalább negyvenre becsülte az áldozatai számát - jelentette be szerdán az észak-franciaországi Valenciennes ügyésze.


Jean-Philippe Vicentini sajtótájékoztatóján elmondta: a férfi azt vallotta, hogy belső késztetés hatására, minden esetben hasonló módon cselekedett; kora reggel, hátulról támadt az áldozataira, kesztyűt viselt és az arcát eltakarta. A gyanúsítottat hétfőn vették őrizetbe az otthona előtt. Az áldozatain talált DNS-minták alapján jutottak a nyomára, s szerda délután hallgatták ki.


A helyi ügyészség 1996-ban indított vizsgálatot 19 nő sérelmére elkövetett bűncselekmények, többségükben nemi erőszak nyomán. Az áldozatok közül többen kiskorúak voltak. A munkásként dolgozó családapa legalább negyven nemi erőszakot és szexuális támadást spontán beismert, amelyek közül voltak olyanok, amelyek az elmúlt években nagy médiavisszhangot kaptak.


A gyanúsított nevét nem árulták el a hatóságok, az ügyész annyit mondott, hogy a férfi dolgozik, felesége és gyerekei vannak, átlagember, korábban nem volt elítélve és a közlemúltig semmivel sem hívta fel magára a rendőrség figyelmét. A múlt héten azonban, amikor Belgiumban támadt meg egy nőt, a közelben parkoló francia rendszámú gépkocsija alapján azonosítani tudták a lille-i rendőrök. Az autón talált DNS-minták azonosak voltak a megtámadott nőn és a korábbi áldozatokon talált DNS-mintákkal. 


"A rendőrök óvatos megfigyelést végeztek a gépjármű körül, és hétfő reggel, amikor a férfi munkába indult, a volánja mögött letartóztatták" - írta a Le Parisien című napilap.


Az áldozatok számát tekintve ez az egyik legjelentősebb nemi erőszakkal kapcsolatos bűnügy az elmúlt években Franciaországban. Két évvel ezelőtt egy 40 éves férfi ellen a Párizshoz közeli Evryben 33 rendbeli nemi erőszak és szexuális támadás miatt emeltek vádat, amelyeket 1995 és 2000 között követett el a sénart-i erdőben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: