2012-02-14 10:54:32• hírek • Mti

Legalább hatszáz kamion áll a román-magyar határon

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Legalább hatszáz kamion gyűlt össze Szegednél, azt követően, hogy a román hatóságok a rendkívüli havazás miatt a 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárművek előtt lezárták a nagylaki határátkelőt tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

A rendőrség várakozóhelyeket jelölt ki a Románia irányába tartó kamionok számára Szeged környékén. Miután az autópályák és a főutak melletti pihenőhelyek megteltek, a rendőrség lezárta az 502-es útnak a régi 5-ös és az 55-ös főutat összekötő, majd kedd reggel a Dorozsmai út és a Bajai út közötti szakaszát is, közölte Tuczakov Szilvána.

A román országutak kezelésével megbízott állami társaság hétfőn közölte, hogy több nyugat-romániai és erdélyi útszakaszon tilos közlekedniük a 7,5 tonnánál nagyobb teherautóknak. A korlátozás helyi idő szerint fél tizenegykor lépett érvénybe, és a DN7 jelzésű országút Nagylak és Déva, a DN13 jelzésű út Marosvásárhely és Brassó, a DN79 jelzésű út Nagyvárad és Arad, a DN76 jelzésű út Nagyvárad és Püski, valamint DN1 jelzésű út Kolozsvár és Szászsebes közötti szakaszait érinti.

A román hatóságok hétfőn a nagylakihoz hasonló korlátozást rendeltek el Ártándnál és Gyula-Varsandnál, emiatt a határátkelők környékén torlódás alakult ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: