2013-09-18 15:45:35• hírek • Kocsis Zoltán

Legalább a szemetet elszállították a gettóból

Két utánfutós traktor és egy markológép jelent meg szerda délelőtt a Ion Ghica utca végén álló két tömbház udvarán. A közterület-fenntartó vállalat munkagépei a polgármesteri hivatal ígérete szerint el is szállította a szemetet - még ha az önkormányzat nem is állta teljes mértékben a szavát.

Dan Babut városmenedzser egy héttel ezelőtti helyszíni látogatását hatalmas médiaérdeklődés övezte, ő pedig felszólította a gettóhoz hasonlító tömbház lakóit: fogjanak össze, szedjék össze az udvaron lévő szemetet. A polgármesteri hivatal biztosítja ehhez a szerszámokat, a Florisal pedig elszállítja az összegyűjtött mocskos.

A megbeszélt időpontban, szeptember 18-án, szerda délelőtt nyoma sem volt az újságíró-seregnek, mint ahogy a beígért szerszámoknak sem. A tömbház mellett azonban három kisebb kupacban volt összeszedve a szemét.

„Hétfőn szedtük össze néhányan. A beígért szerszámokat nem kaptuk meg, így saját kezünkkel szedtük össze. Most várjuk, hogy elszállítsák", mondta az egyik lakos, aki hozzátette: csak kevesen gondolták úgy, tesznek valamit azért, hogy emberibb körülmények közepette élhessenek.

Kevéssel 11.00 óra körül megérkezett aztán a Florisal két traktora és a markológép. Az évek óta lerakódott, ott erjedő-rothadó emberi ürülék, növényi maradékok, textilfoszlányok és az ég tudja milyen hulladék elviselhetetlen, orrfacsaró bűzt árasztott, amilyennel ember ritkán találkozhat.

„Ezután mi lesz? Kivel írhatjuk majd alá a szerződéseket", teszi fel kérdést a fiatalember, aki oroszlánrészt vállalt a takarításban, utalva arra, hogy az ami eddig történt nem más, mint félmegoldás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: