2017-07-20 13:39:40• hírek • MTI

Lefutott?

Idegenben aratott háromgólos sikerének köszönhetően a Videoton már a következő körben érezheti magát a labdarúgó Európa Liga selejtezőjében, míg a Ferencváros rendkívül nehéz helyzetben van a csütörtöki visszavágó előtt.

 A székesfehérváriak múlt héten 3-0-ra győztek az észt Nömme Kalju vendégeként, így a 21 órakor kezdődő felcsúti második felvonás formalitásnak tűnik a selejtező második fordulójában, ennek ellenére a magyar bajnoki ezüstérmes nyerni szeretne.
    
"A célunk az, hogy kettős győzelemmel jussunk tovább" - jelentette ki a klub honlapján Géresi Krisztián, aki szerint egyelőre nem foglalkoznak a következő lehetséges ellenféllel, a francia Girondins Bordeaux együttesével.
    
A Nömme Kalju 19 fordulót követően harmadik helyen áll az észt bajnokságban, de hétvégén nem lépett pályára. A Videoton vasárnap kezdte meg szereplését a magyar bajnokságban, melynek nyitófordulójában meglepetésre 1-1-es döntetlent ért el az újonc Balmazújváros ellen.

Marko Nikolic, a Videoton FC szerb vezetőedzője újabb győzelmet és továbbjutást vár. A klub szerdai sajtótájékoztatóján a tréner megjegyezte, hogy a múlt heti háromgólos idegenbeli sikerük jó eredmény, de nincs vége a párharcnak, amíg a második meccset le nem fújja a játékvezető. Mint mondta, végig koncentráltan akarnak játszani és mindent megtesznek, hogy egy újabb győzelemmel a magyar futball UEFA-együtthatóját is emeljék.
    
Marko Nikolic kérdésre elmondta, hogy a Kalju tipikus skandináv focit játszik, van potenciál a támadójátékában, ezért figyelniük kell a védekezésre. Jelezte, hogy a Videoton is támadhatna sokkal hatékonyabban, ezért reméli, hogy a következő napokban két-három új játékos igazolását bejelenthetik, akik sokat tehetnek hozzá a csapat támadójátékához.
    
Az edző kiemelte, csak a csütörtöki találkozóra koncentrál, utána foglalkozik majd a francia Girondins Bordeaux-val, amellyel továbbjutás esetén találkozik.
    
Kovácsik Ádám, a fehérváriak kapusa hangsúlyozta, hogy az első meccsen aratott biztos győzelmük megnyugtató, és házigazdaként sem szeretne gólt kapni.
    
A Nömme Kalju szerda este Felcsúton, a csütörtöki találkozó helyszínén edzett. Ezt megelőző sajtótájékoztatójukon a csapat orosz vezetőedzője, Szergej Francev azt hangsúlyozta, hogy az első találkozó eredménye számukra nem ad okot nagy lelkesedésre. Megjegyezte, "mindhárom magyar gól rögzített helyzet után született, nem velünk volt a szerencse Tallinnban, de ez nem kisebbíti a Videoton érdemeit".
    
Mint elmondta, némi pluszt jelenthet számukra, hogy nem játszottak bajnoki mérkőzést a hétvégén. Hozzátette: Felcsúton 90 percen keresztül keményen dolgoznak majd, aztán "a pályán kiderül, hogy ez mire lesz elég".

A Ferencváros egészen más helyzetben van, 4-2-es hazai vereség után utazik a dán Midtjylland otthonába, azaz a továbbjutás kiharcolásához legalább három gólt kellene szereznie a 19 órakor kezdődő összecsapáson. Ez különösen nagy bravúr lenne egy olyan csapat ellen, amely két éve főtáblára jutott az Európa Ligában, sőt a csoportból is továbblépett, a legjobb 32 között végül a Liverpool állította meg.
    
A Magyar Kupa-győztes zöld-fehérek vezetőedzője, a német Thomas Doll a szinte reménytelen helyzet ellenére azt ígérte, hogy amíg esély van a párharc megnyerésére, addig küzdeni fognak. Tovább nehezíti a német szakember dolgát, hogy Botka Endre és Julian Koch eltiltás, Hajnal Tamás, Otigba Kenneth, Böde Dániel, Leandro sérülés miatt nem léphet pályára, de Varga Roland és Priskin Tamás se teljesen egészséges. Ilyen körülmények között a csapatkapitány Gera Zoltán lesz a két éves sérüléséből nemrég visszatért Batik Bence párja a Fradi-védelem közepén!
    
A magyarhoz hasonlóan a dán bajnokság is a hétvégén rajtolt: mindkét együttes csalódást keltően kezdett, ugyanis a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott otthon az újonc Puskás Akadémiával, míg a Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató Midtjylland 4-0-ra kikapott a Bröndby vendégeként.
    
A párharc továbbjutója a lengyel Arka Gdynia csapatával találkozik a selejtező harmadik fordulójában.

Ebben a fordulóban minden valószínűség szerint ott lesz az Astra csapata is, amely egy hete 3-1-re verte azeri ellenfelét. A giurgiui gárda a hétvégén a román bajnokság első fordulójában is nyerni tudott, az újonc Sepsiszentgyörgy elleni 1-0-ás siker még inkább megacélozhatja önbizalmát. Az azeri pontvadászat még nem kezdődött el, így a Zira csapata csak a visszavágóra koncentrálhat.

A következő fordulóban az ukrán Olekszandria vár a párharc győztesére.

Európa Liga második selejtezőkör, visszavágók:
Midtjylland – Ferencváros 20.00 Duna Word
Zira – Astra 20.00
Videoton – Nomme Kalju 22.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: