2010-08-31 09:05:48• hírek • Szatmár.ro

Leépítés a mezőgazdaságban

Ioan Cioltean
Ioan Cioltean

Megtartották a versenyvizsgát, hétfőn kapták meg kinevezésüket azok, akik a mezőgazdasági igazgatóságon maradnak.

A Mezőgazdasági Minisztérium illetékesei által készített táblázat alapján a Szatmár Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság 81 alkalmazottjából október elsejétől mindössze huszonkilencen kell, hogy maradjanak. A szaktárca versenyvizsga alapján döntötte el, kiktől fog elbúcsúzni. Miután a hét végén megtartották a megyében is a tesztelést, hétfőn kézhez kapták a kinevezésüket az igazgatóság leendő alkalmazottai.

Ami a többieket illeti, 46 alkalmazott már a vizsgát megelőzően távozott - egyesek nyugdíjba mentek, mások máshol találtak munkát, de bőven akadtak, akik a levont köztisztviselői fizetés helyett inkább a munkanélküli segélyt választották. A legnagyobb verseny a főtanácsadói tisztségekre volt - ezekből hármat hirdettek meg, amelyekre tizenhárman jelentkeztek és az írásbelin öten estek ki. Nem töltöttek be viszont három tanácsadó-asszisztensi munkakört, ami nem is csoda, lévén, hogy kézbe 600 lej a fizetés az eddigi 1400 lej helyett - mondta el Ioan Cioltean igazgató.

Nem lesz jó dolguk azoknak sem, akik az igazgatóság kötelékében maradnak: az eddigi tevékenységnek szinte a háromszorosát kell majd végezniük, kevesebb pénzért. A megyei mezőgazdaság amúgy sincs az idén rózsás helyzetben, úgy tűnik a gazdák bosszúsága intézményi szintre is átterjed. Az elbocsátott, illetve sikertelenül versenyvizsgázó közalkalmazottak szeptemberben még felmondási idő alatt vannak, október 1-jétől kell megválniuk végleg az intézménytől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: