2018-11-27 14:41:05• hírek • Bede Emőke

Leendő szakorvosokat csábítanának Szatmár megyébe

A Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház közös akció keretében szeretné felhívni a leendő orvosok figyelmét a helyi egészségügyi intézményre és az ebben rejlő lehetőségekre -tájékoztatta szerkesztőségönket a megyei tanács sajtóosztálya.

A kórházban tapasztalható komoly szakemberhiány csökkentése érdekében Nagy Szabolcs megyemenedzser és Adrian Marc, az intézmény vezetője egy Marosvásárhelyen tartott szakmai találkozón vettek részt. A Studium Prosperum által szervezett workshop során olyan fiatal egyetemistákkal találkoztak, akik néhány éven belül befejezik tanulmányaikat és megkezdik hivatásukat az ország valamelyik kórházában.
 

Előadása során Nagy Szabolcs a szatmári kórházra váró fejlesztésekről beszélt a hallgatóknak. Beszámolt az új épületszárny építési terveiről, mely ha elkészül, a régió egyik legmodernebb egészségügyi intézménye lesz. Amellett, hogy korszerű felszereléssel várják majd a pácienseket, az orvosoknak is olyan munkaközeget fognak teremteni, melyek megfelelnek a legmodernebb elvárásoknak is. Adrian Marc, a kórház vezetője pedig az utóbbi idők korszerűsítéseiről tájékoztatta az egybegyűlteket, valamint beszélt a futó projektekről is. Emellett arról is informálták a hallgatókat, hogy Szatmár megyében kitüntetett figyelmet fordítanak a szakemberek lakhatásának megoldására, melynek érdekében szolgálati lakásokat fognak elérhetővé tenni a fiatal orvosok számára -áll a közleményben.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: