2009-10-04 20:17:36• hírek • Gozner Gertrud

Leégette a pap a templomot

Szombat délután leégett Kisszokond szinte 250 éves fatemploma. A tűzet a helyi pap által eldobott égő cigarettacsikk okozta.

A tűzoltóság körülbelül egy órás késéssel ért ki a lángokban álló épülethez. Ioan Malancas, a település papja megpróbálta egy poroltóval megfékezni a tűzet, de az a száraz faanyag miatt nagyon gyorsan terjedt. A falu lakói siettek a pap segítségére, és néhány ikont valamint egy több száz éves széket sikerült kimenteni a lángokból.

A tűzoltók víztartályai az oltás során hamar kifogytak, ezért elküldtek egy autót újratölteni a közeli Hodosra. Végül a szakemberek megfékezték a tűzet, viszont a templom és a harangláb teljes egészében a lángok martalékává vált.

Aurel Ulici, a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének szóvivője szerint a tűzet egy, a pap által eldobott cigarettacsikk okozta, amely lángra lobbantotta a száraz növenyzetet. Malancas pap szerint az egyetlen megoldás a templom elvesztésére, ha egy másik faluból hoznak át ide egy régi fatemplomot. A kisszokondi templom Szent Mihály és Gábriel Arkangyalok tiszteletére épült 1777-ben, 15 éve újították fel.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: