2009-02-17 16:16:13• hírek • Szatmár.ro

Ledőlt a tasnádi városháza egyik fala

Kedd reggel 7 óra 5 perckor leomlott a Tasnádi Polgármesteri Hivatal egyik fala: az önkormányzatnak át kell költöznie máshová.

Egy.három évvel ezelőtti szakvélemény szerint már akkor le kellett volna bontani a tasnádi városházát, hiszen az épület egyik része süllyedni kezdett, falai repedezésnek indultak. Az önkormányzat jó ideje igényel anyagi támogatást: úgy tűnik, a keddi, példátlan eset után sürgősségi kormánytámogatásból fog felépülni az új polgármesteri hivatal.

Reggel 7:05 órakor hárman tartózkodtak a városházán, amikor recsegni-ropogni kezdett az épület, és a tömbház felőli tűzfal két irodával együtt leomlott: a város polgármestere, Véron András még nem tudta megmondani, van-e esetleg járókelő-áldozata az eseménynek, azaz temetett-e maga alá valakit a leomló törmelék. A három közalkalmazott is csak hajszál híján menekült meg: egyikük a mellékhelyiségbe ment, a karbantartó alig egy méterre állt a leomló épületrésztől.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége kiszállt ugyan a helyszínre, viszont a „megindult" rész teljes lebontásához csakis az építkezési felügyelők jóváhagyásával kezdhettek hozzá. A Tasnádi Polgármesteri Hivatal munkája teljesen megbénult, úgy tűnik, ideiglenesen az egyik banképületbe költöznek át a köztisztviselők.

A tűzoltók hozzákezdtek a veszélyt jelentő épületdarabok eltávolításához.

Megállt a munka a hivatalban, a tisztviselők egy banképületbe költöznek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: