2010-07-30 15:20:50• hírek • Impulzus

Ledes lámpákkal jön az új Dacia?

A Dacia növeli a Logan gyártásszámát, de már készül az új modell.

Egymillió kétszázötvenezer. A számítások szerint megközelítőleg ennyi Logant adott el a Dacia, amióta a modell megjelent a piacon. A Mioveni-ben található romániai gyár lassan eléri az évi 300.000 legyártott autót jelentő termelési kapacitás felső határát, ezért a Renault megnövelte a moszkvai és a tangeri gyár kapacitását. Közben pedig készül az új modell.

A Logan utódja 2012-ben várható, az illetékesek szerint a tervezés fél úton tart. A Gandul napilap információ szerint a motorok tekintetében nem várható különösebb újdonság, attól eltekintve, hogy a Dacia Renault megpróbál igazodni a nemzetközi trendekhez: minél kisebb fogyasztás és minél kevesebb gázkibocsátás.

Ami az autók karosszériáját illeti, az eddig robusztus arculatot egy modernebb válthatja. A sajtóban már több elképzelhető változat is megjelent, a Dacia azonban érthetően egyikre sem bólintott még rá. Legutóbb a francia autoplus.fr honlap állt elő a Dacia X52-es kódnevű modell egy potenciális verziójával. Amely elemeiben egyaránt hasonlít a Renault Fluence, a Ford Focus és a Chevrolet Cruze modelljeire.

A francia lap információi szerint az új Dacia modelljeit ledes égőkkel szerelik majd fel. Ezt a gyár vezetői sem tagadják, a Gandul megkeresésére elmondták ugyanis, hogy komolyan fontolgatják ennek lehetőségeit.


Az új Dacia x52-es egyik lehetséges változata fotó: autoplus.fr
Az új Dacia x52-es egyik lehetséges változata fotó: autoplus.fr


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: