2018-02-16 14:03:44• hírek • Bede Emőke

Lecsapott a rendőrség a Horea utcai lakásfoglalókra

A helyi önkormányzat véglegesen fel szeretné számolni a városban található bűntanyákat. Ennek egyik lépéseként a Hunyadi (Corvinilor) utcában léptek nemrégiben a tettek mezejére, pénteken pedig a hírdhedt Horea utca 6. került terítékre.

Amint arról nem is olyan régen beszámoltunk, a helyi önkormányzat idei célkitűzései között előkelő helyet foglal el Szatmárnémeti gócpontjainak kiiktatása. A Hunyadi utcai lakásrombolás után a rendőrség az egykor szebb napokat látott Horea 6. szám alatt található lakásokba is becsengetett.
 

Az ígéretekhez híven ellenőrizték a lakók hivatalos dokumentumait. Mint az várható volt, legtöbben nem rendelkeztek semmiféle okmánnyal, tehát illegálisan tartózkodtak a lakásokban. A lakók között olyanok is akadtak, akik nemhogy Szatmárnémetibe szóló személyi igazolvánnyal nem rendelkeztek, de még csak nem is Szatmár megyéhez tartoztak. Feher Doina alpolgármester szerint mindösszesen 6-7 család döntött úgy annak idején, hogy megvásárolja az általa használt ingatlant, a többiek engedély nélkül költöztek be. Utóbbiaknak nem csak büntetést osztottak az egyenruhások, hanem elrendelték kilakoltatásukat is.



 

Azonban a kábszeresek és prostituáltak tanyájaként elhíresült Horea 6. nem minden lakójának kell aggódnia, ugyanis akik megfelelnek a szociális lakás igényléséhez szükséges feltételeknek, azok az Ostrovului utcában hamarosan – vélhetőleg májusban - elkészülő, mindenki által csak „zöld blokként” ismert épületben kaphatnak hajlékot, ahol mintegy 40 lakás várja a hátrányos helyzetűeket. Természetesen ennek egyik alapfelétele, hogy a beköltözőknek alkalmazkodniuk kell a társas együttélés szabályaihoz. Emellett az alpolgármester arról is beszámolt, hogy a lakóknak 300 lejes garanciát is kell fizetniük, melyből a lakók hátralékait fogják majd kifizetni, ha esetleg meglépnének a tartozások rendezése nélkül. Fehér Doina szerint azonban csak kevesen élnek ezzel a lehetőséggel: a Hunyadi utca kétes hátterű lakói közül például senki nem adott be kérvényt a hivatalhoz annak ellenére, hogy erről annak rendje és módja szerint értesítették őket.


A városvezetés szerint teljességgel elfogadhatatlan, hogy Szatmárnémetiben ehhez hasonló gócpontok létezzenek, így mindent el fognak követni, hogy felszámolják ezeket. A lakásfoglalókat és az illegálisan itt élőket megpróbálják kifüstölni, az együttműködésre hajlamosak pedig szociális lakásra pályázhatnak. A kezdeti lépések már megtörténtek, remélhetőleg a folytatás is hasonlóan eredményes lesz.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: