2005-12-21 15:23:55• hírek • Szatmar.ro

Lecsalózták az MLSZ elnökségét

A felügyelőbizottság jelentését rendkívüli ülésen hallgatta meg az MLSZ  elnöksége.

A felügyelőbizottság jelentését rendkívüli ülésen hallgatta meg a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége. Ezt követően az MLSZ elnöke, Bozóky Imre, illetve az fb elnöke, Sebes József tartott sajtótájékoztatót az elhangzottakról.

Először az MLSZ-elnök vágott bele mondandójába, aki azzal kezdte, hogy a mai rendkívüli elnökségi ülésen történt néhány olyan dolog, ami a magyar labdarúgásban korábban még soha sem fordult elő. Bozóky Imre ezzel egyértelműen Kisteleki István távozásának körülményeire utalt, illetve arra, hogy az MLSZ-vezér elmondása szerint a ligaelnök csalónak nevezte a labdarúgó-szövetség vezetőségét. Bozóky Imre ehhez annyit tett hozzá: ez példátlan és megengedhetetlen. A ligaelnök székét felrúgva távozott az elnökségi közben, mondván: kigyulladt a garázsa…

A könyvvizsgálói jelentésről Bozóky a következőket mondta: "Az én lelkiismeretem teljesen tiszta. Ez a jelentés afféle első olvasat volt és az abban lévő megállapításokat, következtetéseket az MLSZ menedzsmentjének és könyvvizsgálójának joga van véleményezni, illetve megcáfolni. Az alapszabály ennek a procedúrának a lefolytatására harminc napot ad. Ez azért is fontos és szükséges, mert jogi és számviteli kérdésekről van szó."

Kisteleki István távozásakor 200 millió forint meg nem fizetett adót, illetve további 500 millió forint szabálytalanul elszámolt összeget említett a szövetség gazdálkodásával kapcsolatban. Az MLSZ-elnök az erre irányuló újságírói kérdést nem kívánta kommentálni, szerinte a ligaelnök téves adatokat közölt. Kisteleki mindenesetre magával vitt egy példányt a könyvvizsgáló által készített jelentésből. Azzal talán igazolhatná állítását, de vajon nyilvánosságra hozza-e?

Bozóky MLSZ-elnök erre a kérdésre azt válaszolta: "Mivel Kisteleki olyan sokat emlegeti a rendet és a törvényességet, azt gondolom, hogy neki is tiszteletben kell tartani az MLSZ alapszabályát. Nagyon remélem, hogy így is tesz, és nem alkalmaz ilyen statáriális megoldásokat."

Gondola.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: