2019-07-25 14:24:09• hírek • Bede Emőke

Lebukott: ittasan és bedrogozva ült volán mögé a szatmári fiatalember

Amint arról korábban beszámoltunk, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti osztálya a közelmúltban hivatalosan is csatasorba állította a vadonatúj, kábítószerek azonnali kimutatására alkalmas műszert.

„Egy nagyon hatékony készülékről van szó, mely egyesíti magában a könnyű kezelhetőség és a pontosság előnyét. Egyszerre kilenc kábítószer jelenlétét is ki tudja mutatni egyetlen mintából, és akár százezer eredményt tud eltárolni a memóriájában” - mondta el a hivatalos bemutató során a közlekedési osztály képviseletében Mihai Pasolea.


„Az AquilaScan használatához először is betáplálják az igazoltatott személy és az intézkedő rendőr adatait, majd egy szivacsos spatulával nyálmintát vesznek a gyanúsan viselkedő személytől, melyet a készülékkel analizálnak. A mintavételt követően kb. 5 percre van szükség, hogy a műszer megállapítsa, milyen drogot fogyasztott az érintett személy. Jó esetben a kijelzőn a „Nem fogyasztott kábítószert” szöveg jelenik meg, de ha a mérés pozitív eredményt hoz, akkor a beépített nyomtató révén kézhez is kapjuk az erről szóló jegyzőkönyvet, mely a bíróságon közvetlen bizonyítékként használható” - tette hozzá Pasolea.


A készüléknek köszönhetően július 24-én sikerült lekapcsolni egy 25 éves, szatmári fiatalembert, aki amellett, hogy legurított néhány italt indulás előtt, még két típusú drogot is fogyasztott. A sofőrt az eredmények láttán a rendőrség kórházba kísérte, hogy egy vérvizsgálatnak is alávessék, illetve bűnügyi eljárást is kezdeményeztek ellene - tájékoztatta híroldalunkat a rendőr-felügyelőség sajtóosztálya.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: