2009-08-21 10:57:15• hírek • Hofer László, MTI

Lebukott a halott üzletember

Négy év börtönbüntetésre és mintegy 900 ezer dollár pénzbírságra ítélték azt az amerikai üzletembert, aki januárban csalási vádak elől menekülve repülőgép-balesetnek álcázva megrendezte saját halálát - közölte csütörtökön a USA Today című napilap.

Az amerikai sajtó annak idején úgy számolt be az esetről, hogy regénybe illő módon tűnt el a 38 éves indianai Marcus Schrenker, akinek a kisgépe Floridában lezuhant. A baleset után napokkal derült ki, hogy a férfi robotpilótára állította a gépet, már jóval a baleset előtt katapultált és ejtőernyőjével sértetlenül ért földet Alabamában, ahonnan elmenekült.

A befektetési üzletembernek három pénzügyi cége volt, kötvénycsalással vádolták, Indiana államban körözést adtak ki
ellene. Magánélete romokban volt, elvesztette mostohaapját, felesége beadta a válókeresetet.

A férfi az indianai Andersonból szállt fel gépével. A délebbre fekvő Alabama állam területén kiugrott a kisrepülőből, így a gép pilóta nélkül zuhant le Floridában. Valószínűleg úgy tervezte, hogy a gép robotpilóta-üzemmódban a Mexikói-öböl vizébe esik, és ő örökre eltűnhet, balszerencséjére az üzemanyag azonban korábban elfogyott és a gép Floridában ért földet.

Schrenker azelőtt sikeres üzletember volt, habzsolta az életet, luxusautókat vásárolt, két repülőgépet tartott és hatalmas háza volt egy előkelő környéken. Gyakorlott amatőr pilóta volt, a Bahamákon egyszer átrepült gépével egy híd alatt.

Az üzletember a bíró döntése értelmében 871 ezer dollárt köteles fizetni annak a cégnek, amelyik korábban elzálogosította a balesetben összetört Piper Malibu egymotoros kisrepülőt, továbbá 34 ezer dollár kártérítéssel tartozik az amerikai parti őrségnek a kutatási műveletekért. Indiana államban 11 rendbeli kötvényhamisításért emeltek vádat ellene.

A bíróságon mondott beszédében bocsánatot kért családjától és azoktól a floridaiaktól, akiknek a házai közelében pilóta nélküli repülőgépe lezuhant. Repülős kalandjával kapcsolatban annyit mondott, hogy élete vakvágányra jutott és nem tudta, mit tesz.


Az üzletember habzsolta az életet, szép nők és luxus vette körül
Az üzletember habzsolta az életet, szép nők és luxus vette körül


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: