2009-10-01 14:10:53• hírek • Gozner Gertrud

Folytatják az építkezések ellenőrzését

Szeptember 23 és 25 között a Területi Munkaügyi Felügyelőség tovább folytatta ellenőrző akcióit a megyében folyó építkezéseken.

Ezek során a munkavédelmi szabályok betartására és az érvényes munkaszerződések vizsgalatára helyezték a hangsúlyt. Az ellenőrzési kampány keretén belül a hivatal felügyelői 27 építkezési vállalatot látogattak meg, amelyek összesen 557 alkalmazottat foglalkoztatnak. A munkavállalók mindegyike elmúlt 18 éves, valamint a cégek 49 nőt is foglalkoztattak.

A hatóság munkatársai 35 hiányosságot tapasztaltak a munkavégzések helyszínén, amelyeknek azonnali vagy záros határidőn belüli megszüntetésére kötelezték a munkáltatót. Összesen 15 bírságot osztottak ki, ebből két darab feketén dolgoztatásért 16500 lej értékben. Két munkást a törvényes keretek híján foglalkoztattak az építkezési cégek, és 11 dolgozó esetében a munka megkezdése után kötötték meg velük az egyéni munkaszerződéseket. További nem tisztázott munkaviszonyok miatt 13 figyelmeztetést osztottak ki a felügyelők.

Ami a munkavédelmi szabályokat és a dolgozók életének biztonságát illeti, 62 mulasztást tapasztaltak a hatóság szakemberei. Úgy mint a munkavédelmi terv hiánya az építkezés telepen, hézagos eligazítások, ami a munkavédelmi szabályokat illeti, orvosi ellenőrzések hiánya, a magasságban történő munkálatok nem megfelelő biztosítása, a munkavédelmi ruhák nem egyforma elosztása minden alkalmazott számára, főleg ami a sisakokat és a biztosító köteleket illeti, a betonkeverő gépek nem megfelelő földelése. Mindezen szabályok be nem tartása miatt 35 bírságot szabott ki a munkaügy 20 ezer lej értékben.


A Munkaügyi Felügyelőség fokozotabb ellenőrzéseket végez az építkezéseken.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: