2010-08-11 18:04:56• hírek • Szatmár.ro

Ellenőrzik az építkezéseket

Az építkezések és az új házak engedélyeit ellenőrzik a hamarosan. Elvileg senki sem menekül!

A polgármesteri hivatal megelégelte, hogy a Szatmárnémetiben zajló építkezések többségével gond van - mondta el sajtótájékoztatóján Ilyés Gyula polgármester. Tervei szerint a megyeszékhely minden lakónegyedét egyenként vizsgálják majd át, legfőképpen a most zajló építkezésekre illetve a láthatóan nemrég épített házak építkezési engedélyeit megvizsgálva.

Ilyés szerint a problémás szatmári építkezők két csoportba sorolhatók: az egyikbe azok tartoznak, akik építenek, de engedélyt egyszerűen nem szereznek be, vagy utólag kérvényeznek engedélyt, miután az ingatlan már elkészült. A másik csoportba tartozók engedélyt kérnek és kapnak is, csak épp nem azt építik, amit a Hivatal engedélyezett. Legtöbbször lakóházak kérnek engedélyt úgy, hogy az udvarban parkolóhelyeket építenek, ám a lakók végül mégiscsak az utcán kell parkoljanak.

A polgármester elmondta: az ellenőrök akár előre is bejelenthetik érkezésüket, a büntetettek listáját, az ingatlan lakcímét pedig nyilvánosságra fogják hozni. A büntetések értéke - a kihágással súlyával arányosan - 1000 és 100 ezer lej között változik. Ilyés azt is elmondta, hogy épp egy ilyen, a tervektől a valóságban eltérő építményért egy vállalkozó 50 ezer lejes büntetést kapott. A büntetettek listáját a polgármesteri hivatal honlapján lehet majd követni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: