2008-08-01 15:29:03• hírek • Józsa János

Lebontották a nyári színházat

 Nincs már meg a színpad épülete és a hallgatósági rész sem, helyükön egy több funkciós létesítmény épül majd.

Gyakran visszatérő kérdés, hogy mikor lesz városunknak új nyári-színháza, illetve milyen tervek vannak a régivel, annak területével?

Csütörtökön készült fényképeinken jól látszik, hogy Szatmárnémeti régi, a Zamfirescu Művelődési Ház mögötti nyári-színházát már lebontották, eltűnt a színpad épülete és a hallgatósági rész is, megkértük tehát a Püspökség Sajtóirodáját, hogy adjanak felvilágosítást arról, milyen tervei vannak a Katolikus Egyháznak a területtel. 

Válaszuk egy korábbi közleményükre támaszkodott, miszerint a Püspökség által 2006 és 2007 folyamán birtokba vett területen az épületeket leromlott állaguk miatt nem tartották hasznosíthatóaknak és úgy gondolták, hogy olyan létesítményre van azok helyén szükség, amely hasznos és a környezetnek megfelelő értéket teremt. Így esett választásuk egy több funkciós kulturális és kereskedelmi egységeknek helyet adó épületre, amely elkészültének időpontját nem hozták tudomásunkra.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy jövőre, egy kereskedelmi központ létrehozásával együtt, a Lucian Blaga úton egy új nyári-színház is épülhet majd Szatmárnémetiben, a régi elvesztése óta ugyanis nincs megfelelő helye a szabadtéri zenei rendezvényeknek. Legközelebb tehát jövőre épülhet meg a létesítmény, amely a régit nem helyettesítheti, de így is hiánypótló lesz.

 
J.J.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: