2012-01-11 10:24:21• hírek • Kocsis Zoltán

Lebontották Szatmárnémeti karácsonyfáját

Sic transit gloria mundi - azaz így múlik el a világ dicsősége, mondja a latin közmondás. November 30.-án felfokozott várakozás és izgalmak közepetette, gyerekek zsivajától és felnőttek kíváncsiságától övezve Ilyés Gyula polgármester kapcsolta fel Szatmárnémeti ünnepi díszkivilágítását és ekkor láthattuk először pompázni a Szabadság-téren, a Pannónia Hotellel szemben felállított karácsonyfát is.

Azóta eltelt másfél hónap, az ünnepi hangulatra, finomságokra, élményekre már csak nosztalgikusan gondolunk. Havat nem sokat látott a fa, pedig az esztendőt jelző szám már kettessel végződik. A város karácsonyfáját szerdán csendben, közönybe burkolózva bontják le a szakemberek. Még az időjárás is szürke, szomorú. A karácsonyfa két és fél héttel élte túl az ünnepet, ami miatt annak idején felállították.

„Mosolyogj, mert benne leszel az újságban" - szólt oda egyik munkás kollégájának, mikor meglátta, hogy fényképezőgépünkkel milyen merényletet készülünk elkövetni. Majd elmondta, hogy munkájuk kitart egész nap, mivel minden egyes elemet, minden egyes áramkört egyenként kell lebontani.

A tavalyi karácsonyfa egy szatmárnémeti udvarban nőtt, Ilyés Gyula pedig akkor portálunknak elmondta: egy másik lakos máris megtette felajánlását a 2012-es fát illetően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: