2012-08-14 17:31:30• hírek • Kocsis Zoltán

Lebontják végre a közveszélyessé vált egykori Mondiala-kantint

Utolsó napjait éli Szatmárnémeti egyik legelhagyatottabb és ezáltal egyik legveszélyesebbé vált épülete, az egykori Mondiala-kantin: napszámosok takarítják el a törmeléket, hogy előkészítsék a teljes bontást.

A Petőfi Sándor utca 9. szám alatt álló épület immár hosszú hónapok óta közveszélyessé vált. Különböző jogi problémák ugyanakkor megakadályozták, hogy bárki is hozzányúljon az ingatlanhoz.

„A tulajdonjoga jelenleg vita tárgyát képezi. A forradalom után megalakult részvénytársaság minden, a Mondiala által az előző rendszerben használt épületet telekkönyveztetett. Még akkor is, ha nem is volt rá szüksége. Az épület egykori tulajdonosa viszont visszaigényelte azt, immár jó ideje zajlik a per. Bírósági rendelkezés mondja ki ugyanakkor, hogy az ítélethirdetésik senki se nyúlhat hozzá az ingatlanhoz", nyilatkozta a Szatmár.ro-nak 2012 február 29-én Ilyés Gyula akkori polgármester.

„Néhány hete lezárult a per és megnyertük azt. Ennek köszönhetően kaptuk meg a bontási engedélyt. A legfőbb cél, hogy elhárítsuk a közveszélyt", nyilatkozta kedden a Szatmár.ro-nak Fechete Gheorghe, a Mondiala gazdasági igazgatója. Négy napja folyik a bontás, az viszont egyelőre talány, hogy mi lesz a telek sorsa: „Az igazgatótanács hatásköre erről dönteni, ebben sajnos nem tudok önöknek segíteni", tette hozzá Fechete.

Lebontják az egykori Mondiala-kantint



Az épület hajléktalanok egyik kedvelt menhelye volt, több esetben is tűzet okoztak benne. Nem csoda tehát, hogy az állaga teljesen megromlott. „Ez a legveszélyesebb hely, ahol eddig dolgoztam", mondja a munkás, miután nagy nehezen bemehettünk egy-két fotót készíteni. A látottak pedig hitelt adnak szavainak!

Lebontják az egykori Mondiala-kantint

A rogyadozó épület balján egy felújított tömbház, jobbján a katonaság egyik központja. A rongyos szomszéd senkinek nem fog hiányozni. Csak egy volt Szatmárnémeti régi épületei közül, amely szinte összedőlt szemeink előtt. Mert bizony a közöny is öl...

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: