2017-06-12 11:51:56• hírek • Kocsis Zoltán

Leaszfaltozzák végre a „vállalkozók útját”

Depozitelor utca
Depozitelor utca

Amint arról már beszámoltunk, pénteken elkezdődtek a 17-es lakónegyed főútjának számító Independentei utca aszfaltozási munkálatai. Nem ez az egyedüli korszerűsítési munkálat azonban, amely jelenleg Szatmárnémetiben zajlik – hasonlóan fontos utcákon. Ráadásul mindenütt újjászületnek a járdák is.

A három évtizedes beton elveszítette küzdelmét az idővel, gödör gödröt követett az Independentei utcában. De nem csak. A Depozitelor utca ugyan jóval kevesebb lakost szolgál ki, ám egy másik tekintetben szintén stratégiai fontossággal bír: számos cég, vállalat telephelye található a utca mentén.

„Befektetők, vállalkozók támogatását minden városvezető megígéri, ám mi teszünk is érdekükben. Márpedig az infrastruktúra fejlesztése az egyik legfontosabb segítség számukra” - fogalmazott Kereskényi Gábor polgármester. Aki Maskulik Csaba városmenedzser társaságában a napokban személyesen vette szemügyre az aszfaltozás menetét. „A Depozitelor utcáról elfeledkezett az előző városvezetés, pedig számos beadványt és kérvényt kaptak ez ügyben, tőlünk is. Most viszont a 25 éves betonszerkezet új aszfaltréteget kap, a lakosok pedig felújított járdáknak örülhetnek!” - írta ki Kereskényi Facebook-oldalára is.

Szintén stratégiai fontossággal bír a Proiectantului utca, amely a város legsűrűbben lakott negyedét, a 16-os lakótelepet hivatott tehermentesíteni. „A Proiectantului utca felújításával csökkentjük a lakónegyed zsúfoltságát, parkolóhelyeket teremtünk, és nem utolsósorban, felújítjuk a járdákat is!” - fogalmazta meg a beruházás fontosságát Kereskényi.

A szomszédos lakótelepen, a 15-ösben, az Oituz utcában is zajlik a modernizálás. „2013-ban egy közmeghallgatáson szembesültem újra az Oituz környéki lakók gondjaival, a szülők panaszkodtak a vízzel borított járdákra az iskola előtt, a lakók bokáig gázoltak a vízben és sárban. Akkor megígértük, most értünk ide: élhető körülményeket teremtünk a 15-ös negyed lakói számára!” - fogalmazott a polgármester a Facebookon.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: